Вирощування розсади і овочів у парниках, зимових і плівкових теплицях

Для вирощування розсади і овочів використовують парники, теплиці зимові засклені (грунтові та гідропонні) й теплиці плівкові. Парники бувають на біологічному (типовий проект 10—133), елек­тричному (типові проекти 810—23, 810—32; 33; 34; …

Підготовка насіння до сівби

Насіння кожної овочевої культури має відповідати вимогам стандар­тів за схожістю, чистотою та вологістю, бути вирівняним за абсолютною масою і відібраним за розміром. Застосовують такі способи передпосів­ної підготовки насіння, як пророщування, …

Зрошення

Зрошувальні й поливні норми визначають за методикою, наведеною в розділі «Зрошення земель» (с. 121). Орієнтовно в умовах південного і східного Степу зрошувальна норма для пізньостиглої капусти становить 2800—3800, а в …

Основний та весняний обробітки грунту під овочеві культури

В овочевій сівозміні треба дотримуватись системи обробітку грунту, основні завдання якої полягають у тому, щоб створити глибокий орний шар з високою біологічною активністю грунту, сприяти нагромадженню в ньому вологи і …

Овочеві сівозміни

Товарне виробництво овочів дедалі більше концентрується у спеціалі­зованих господарствах з обов’язковим дотриманням овочевих сівозмін. Кращими попередниками основних овочевих культур по зонах республіки є такі (табл. 127). У побудові овочевих сівозмін …

Махорка

Біологічні особливості. Насіння може проростати при 7—8 °С, най­більш сприятлива температура для проростання і з’явлення сходів 20—25 °С, максимальна 35 °С. Сходи, як і дорослі рослини, чутливі до приморозків і …

Тютюн

Біологічні особливості. Тютюн — розсадна культура, його вегетацій­ний період ділиться на розсадний, або парниковий, і польовий. Мінімальна температура, при якій тютюн може розвиватися, 10—13 °С, а максимальна — 35 °С. …

Коноплі

біологічні особливості. Насіння може проростати при 1—2 °С, а друж­ин проростає при 6—8°С.. Сходи витримують нетривалі приморозки до іі Ь"< і (іноді іі до 7 °С). Рослини конопель з жіночими …

Льон-довгунець

Біологічні особливості. Насіння проростає при температурі грунту близько 2—З °С. Сходи добре витримують приморозки до 3—5 °С, Опти­мальна температура росту у фазі ялинки 14—16 °С, цвітіння та формуван­ня насіння 16—18 …

Технічні культури

На Україні з технічних культур поширені льон-довгунсць, коноплі, тютюн і махорка. Льон і коноплі вирощують для одержання волокна, яке використовується для виготовлення різних тканин, брезентів, шпага­ту, канатів тощо. Крім волокна …

Гірчиця сарептська

Це однорічна рослина, насіння якої містить 33—40 % олії, цінної за смаковими якостями і за придатністю до тривалого зберігання. Застосо­вують її у консервній, маргариновій, хлібопекарській та кондитерській промисловості. З макухи …

Ріпак

Ріпак — олійна й кормова культура. На Україні вирощують дві фор­ми— озимий і ярий. В насінні озимого ріпака вміст олії 45—49,6 %, яка належить до гру­пи напіввисихаючих. Використовують її для …

Льон олійний

Сорти олійного льону здебільшого невибагливі до тепла. Насіння проростає при 3—4 °С. Молоді сходи переносять весняні приморозки до З—4 °С, а у двотижневому віці — навіть до 6 °С. Вегетаційний …

Рицина

Біологічні особливості. Рицина — світлолюбна і теплолюбна рослина. Насіння починає проростати при 10—12°, а масове проростання настає при 18—20 °С. До приморозків дуже чутлива, при температурі мінус 1 °С пошкоджуються …

Соняшник

Біологічні особливості. При температурі грунту 10—12 °С на глибині 10 см сходи з’являються на 11 — 13-й день. Сума ефективних температур у цей період повинна становити 110—125 °С. Сходи переносять …

Картопля

Біологічні особливості. Бульби проростають при температурі грунту 7— 8 °С. Найбільш сприятлива температура для їх формування 16—17 °С. При температурі грунту, нижчій 6—7 °С і вищій 23 °С, приріст бульб …

Цукрові буряки

Біологічні особливості. Цукрові буряки—дворічна рослина. На пер­шому році життя утворює добре розвинутий коренеплід з прикореневою розеткою листків, а на другому — суцвіття й плоди. Проте в окремі роки, за тривалої …

Коренеплоди і бульбоплоди

До польових коренеплідних рослин належать цукрові і кормові буря­ки, морква та інші, а до бульбоплідних — картопля й земляна груша.

Люпин

Біологічні особливості. На Україні поширені чотири види люпину: жовтий, білий, вузьколистий і багаторічний. Жовтий і білий люпин знач­но різняться між собою за вимогами до зовнішніх умов і кормовою цін­ністю. Найбільш …

Нут

Біологічні особливості. Пут найбільш посухостійкий порівняно з ін­шими зернобобовими культурами. Добре переносить грунтову й повітря­ну посуху. Коефіцієнт транспірації 290—350. Росліша теплолюбна, хоч насіння може проростати і при низьких температурах (2—4 …

Кормові боби

Біологічні особливості. Кормові боби належать до рослин з підви­щеними вимогами до вологи, тому вирощують їх в основному в районах з достатньою кількістю опадів (західний Лісостеп, а також передгірні та гірські …

Чина

Біологічні особливості. Чина — більш теплолюбна рослина, ніж го­рох. Насіння починає проростати при плюс 2—З °С. Сходи з’являються при 5—7 °С. Вони витримують зниження температури до мінус 5—8 °С. При …

Квасоля

Біологічні особливості. Квасоля — теплолюбна культура. Мінімальна температура проростання насіння 8—10 °С, а оптимальна 20—24°С. Сходи дуже чутливі до весняних приморозків і гинуть при зниженні температу­ри нижче 0 °С. Але …

Горох

Біологічні особливості. У посівах поширені два види гороху — посів­ний, або звичайнії#, та польовий, чи пелюшка. Основним є посівний, а польовий вирощують як кормову культуру. Горох маловибагливий до тепла. Насіння …

Зернобобові культури

Зернобобові (горох, квасоля, соя, кормові боби, чина і нут) порівня­но з іншими сільськогосподарськими культурами мають найбільший вміст білків у насінні. Висока харчова й кормова цінність зерна цих культур пояснюється ще …

Кукурудза

Біологічні особливості. Кукурудза — теплолюбна культура. Насіння починає проростати при температурі грунту 8—10 °С. Найкраще росте і розвивається в період сходи — викидання волотей при середньодобовій температурі 20—25 °С. Температура …

Рис

Біологічні особливості. Рис вирощують лише у південних областях республіки на спеціальних інженерних рисових системах. Це теплолюбна культура. Насіння проростає при температурі грунту 14—15 °С. Сходи можуть гинути прн мінус. 1 …

Гречка

Біологічні особливості. Насіння починає проростати при температурі грунту 6 °С, а дружно проростає при 15—20 °С. Сходи з’являються при оптимальних умовах через 6—7 днів після сівби. Весняні приморозки (2—З °С) …

Просо

Біологічні особливості. Просо вибагливе до тепла й світла, тому в перший період вегетації дуже повільно розвивається і вимагає спеціаль­ної підготовки грунту з метою очищення його від бур’янів. Насіння почи­нає проростати …

Овес

Біологічні особливості. Овес не вибагливий до тепла. Насіння про­ростає при температурі грунту 1—2 °С. Сходи добре переносять примо­розки 3—4 °С. У період від цвітіння до наливання зерна оптимальна тем­пература повітря …

Ярий ячмінь

Біологічні особливості. Мінімальна температура проростання насін­ня 1—2 °С, оптимальна 15—20 °С. Сходи витримують приморозки 3—4 °С, а іноді й до 6 °С. Порівняно з іншими ярими зерновими ячмінь відзнача­ється посухостійкістю …

Яра пшениця

Біологічні особливості. Насіння починає проростати при температурі грунту 1—2 °С. Сходи переносять приморозки до 10 °С. Оптимальна тем-, пература розвитку й росту 16—22 °С. Вибагливість до вологи підвищена; Транспіраційний коефіцієнт …

Тритикале

Біологічні особливості. Тритикале належить до культур з підвище­ними вимогами до родючості грунту. Кращими грунтами для нього є чорноземи, проте й на інших може давати високі врожаї при належній агротехніці. На …

Озимий ячмінь

Біологічні особливості. Мінімальна температура проростання насін­ня 1—2 °С. Морозостійкість ячменю нижча, ніж озимого жита й пшени­ці. Районовані сорти витримують зниження температури на глибині вузла кущіння до мінус 10—12 °С. Рослини …

Озима пшениця

Біологічні особливості. Озима пшениця — однорічна зимуюча рослина. Існує декілька її видів та велика кількість різновидностей і форм. Основ­ними є два види: м’яка і тиерда пшениця. Насіння починає проростати при …

Как с нами связаться:

Украина:
г.Александрия
тел./факс +38 05235  77193 Бухгалтерия

+38 050 457 13 30 — Рашид - продажи новинок
e-mail: msd@msd.com.ua
Схема проезда к производственному офису:
Схема проезда к МСД

Партнеры МСД

Контакты для заказов оборудования:

Внимание! На этом сайте большинство материалов - техническая литература в помощь предпринимателю. Так же большинство производственного оборудования сегодня не актуально. Уточнить можно по почте: Эл. почта: msd@msd.com.ua

+38 050 512 1194 Александр
- телефон для консультаций и заказов спец.оборудования, дробилок, уловителей, дражираторов, гереторных насосов и инженерных решений.