Сортовий контроль

Сортовий контроль буває державшій і внутрішньогосподарський. Державний включає польову апробацію та реєстрацію сортових посівів, обстеження ділянок гібридизації, лабораторний контроль, комірну апро­бацію. Внутрішньогосподарський здійснюється безпосередньо в господар­ствах на всіх етапах вирощування …

Післязбиральна обробка та зберігання насіння

Насіння, що протягом дня надійшло на тік або завод, треба насам­перед очистити на зерноочисних машинах (ЗД-10.000, К-522, К-523, ОВП-20А та ііі.) для відділення бур’янів, полови, іншого сміття, а також для …

Основи насінництва зернових, зернобобових, олійних та інших культур

Агротехніка цих культур на насінних посівах в основному така сама» як і на товарних, за винятком нижчснаведених особливостей. Чергування культур у насінних сівозмінах має забезпечити не тільки вирощування високих урожаїв, …

Сортозаміна і сортооновлення

Сортозаміну здійснюють в міру районування нових сортів з метою заміни у виробництві старих сортів новими, більш урожайними, з кра­щою якістю продукції та іншими цінними ознаками і властивостями. Установа-оригінатор у рік …

Система насінництва на промисловій основі

З метою прискореного розмноження і впровадження у виробництво нових високопродуктивних сортів зернових, олійних культур і трав, пов­ного забезпечення колгоспів, радгоспів та інших державних підприємств високоякісним сортовим насінням, а також виконання …

Строки і кількість спасувань трав на пасовищах

Випасання худоби на новостворених травостоях необхідно починати з другого року життя трав і тільки при доброму розвитку трав і сприят­ливому стані дернини —в рік сівби, за винятком торфовищ. Щоб не …

Використання пасовищ і догляд за ними

Основними факторами одержання високої продуктивності й збережен­ня доброго травостою пасовищ є загінна система випасання; чергування пасовищного і укісного використання; оптимальна щільність поголів’я на одиницю площі пасовища; зміна строків початку та …

Створення та раціональне використання культурних пасовищ

Культурні пасовища є однією з важливих форм організації лукопасо­вищного господарства, джерелом збільшення виробництва і раціонально­го використання зелених кормів. Організація території культурних пасовищ. Культурні пасовища тре­ба створювати в першу чергу на …

Використання сіножатей

Сіножаті використовують для заготівлі сіна, приготування сінажу, трав’яного борошна, а також скошують на зелений корм. Найкращими строками скошування трав є фаза бутонізації — початок цвітіння бобо­вих, колосіння — початок цвітіння …

Удобрення сіножатей і пасовищ

Застосування добрив найбільш ефективне на достатньо зволожених природних кормових угіддях, в травостої яких переважають цінні кормові трави. Лучні трави, що зазнають багаторазового використання, потре­бують великої кількості поживних речовин. З урожаєм …

Строки і способи сівби лучних трав і їхніх сумішок дли залуження

У зонах Полісся, Лісостепу та в Карпатах лучні трави сіють рано на­весні під покрив однорічних культур, які використовують на зелений корм, або влітку — без покриву після ранніх культур. На …

Підбір трав і їхніх сумішок для залуження

Залуження провадиться переважно травосумішками, які забезпечують вищі врожаї, більш рівномірний розподіл їх за роками, мають вищу якість, позитивно впливають на родючість грунту. Склад трав для вирощування у сумішках залежить від …

Докорінне поліпшення природних кормових угідь

При докорінному поліпшенні повністю руйнується природна дернина, знищується існуючий травостій і провадиться залуження культурними лукопасовищними травами. Докорінному поліпшенню підлягають луки і пасовища, які дуже заросли чагарником, вкриті великою кількістю ку­пин, …

Поверхневе поліпшення природних, а також сіяних сіножатей і пасовищ

З мстою підвищення продуктивності природних кормових угідь прова­дять їх поверхневе і докорінне поліпшення. При поверхневому поліпшенні для існуючої рослинності створюють кращі умови росту і розвитку без порушення дернини. Провадять його, …

Злаки

Бекманія звичайна Багаторічний кореневищний верховий злак ярого типу, заввишки 120—150 см, добре облистнепий, з великою кіль­кістю пагонів. Суцвіття — складний колос, насіння сер­цевидне, сплющене. Зимостій­кий, солевитривалий, витри­мує весняне затоплення до …

Рослини, їх біологічна та госпо­дарська характеристика

Господарське використання І сорти Вологі й сирі луки, запла­ви річок поліської і лісо­степової зон тривалого за­топлення. В Степу — на солончакових грунтах ли­манів. Краще росте на во­логих родючих суглини­стих і …

Отруйні й шкідливі рослини природних кормових угідь

До отруйних належать рослини, які містять алкалоїди, глюкозиди, сапоніни та інші речовини, що спричинюють отруєння і навіть загибель тварин. Трапляються такі рослини в усіх зонах республіки, але отруйність їх змінюється …

Лучне кормовиробництво

Природними кормовими угіддями в республіці зайнято 6,6 млн. га, або 16,7 % сільськогосподарських угідь. З них близько 80 % припадає на заплавні й низинні луки, степові рівнинні й схилові пасовища …

Кормові баштанні культури

Біологічні особливості. На корм вирощують кормові кавуни, гарбузи і кабачки. Найбільш вибагливі до тепла кормові кавуни, які добре рос­туть при температурі 25—35°, оптимальна температура для розвитку гар­бузів і кабачків 20—25°. …

Кормові коренеплоди

З кормових коренеплодів в республіці вирощують буряки, моркву, брук­ву, турнепс. Найбільші площі займають кормові буряки (97 %). Буряки і моркву вирощують в усіх областях, а брукву і турнепс у північних …

Соняшник

Соняшник на корм висівають сумісно з кукурудзою, бобовими куль­турами і в чистому виді. Весняну сівбу з бобовими на силос провадять зразу після ранніх зер­нових культур. Спосіб сівби на силос — …

Райграс однорічний

Біологічні особливості. Мінімальна температура проростання насіння 1— 4°, оптимальна 20—25°. Тривалість вегетаційного періоду 70—80 днів. Колосіння починається через 45—50 днів після з’явлення сходів. Укосів 2— 3. Вологолюбний, до грунтів і …

Суданська трава

Суданська трава використовується на сіно, зелений корм і для випа­сання. Вона швидко відростає і добре кущиться. Протягом всього веге­таційного періоду дає високі врожаї зеленої маси і є цінною культурою в …

Сорго

В республіці у виробництві найбільш поширені зернове і цукрове сор­го. На великих площах вирощують сорго-суданкові гібриди. Зернове сорго при збиранні у восковій і повній стиглості використо­вують на монокорм, з цукрового …

Кукурудза на корм

Як кормова культура кукурудза не знає собі рівних серед інших зер­нових культур, що вирощуються на корм. В 1 кг її зерна міститься 78 г пе­ретравного протеїну, що поживністю дорівнює 1,34 …

Однорічні бобові культури

Однорічні бобові культури (горох, вика, чина, кормові боби, кормо­вий люпин, соя і серадела) є важливим джерелом рослинного білка, їх вирощують па великих площах і широко використовують на зелений корм, для …

Багаторічні бобові трави

Конюшина. У світовій флорі налічується близько 300 багаторічних і однорічних видів, з них в СРСР — близько 70, в Українській РСР — 37. В культурі найбільш поширені конюшини лучна, рожева …

Озимі культури на зелений корм

Озимі культури дають високі й сталі врожаї зеленої маси в ранньовес­няний і пізньоосінній періоди. При вирощуванні їх у проміжних посівах значно підвищується продуктивність кормового гектара. Біологічні особливості. З найбільш поширених …

Ремонт і реконструкція виноградників

Внаслідок різних причин виноградники можуть зріджуватися. В таких випадках провадять їх ремонт і реконструкцію. Па молодих (одно-, трирічних) виноградниках найбільш ефективним способом ремонту є підсаджування саджанцями. В цьому разі саджанці …

Збирання і зберігання винограду

Збирати врожай необхідно у стислі строки при досягненні ягодами певних кондицій залежно від використання винограду (табл. 166). 166. Встановлені кондиції ягід при збиранні винограду технічних сортів Використання винограду Цукристість, % …

Зрошення

Одним з основних факторів інтенсифікації виноградарства в півден­них районах республіки є зрошення. Застосовують три способи поливу виноградників: наземний (по борознах, борознах-щілипах), підгрунтовий і дощуванням. Найбільш поширені наземні способи поливу. Основу …

Обробіток грунту, удобрення

Основне завдання раціонального обробітку грунту полягає у створенні оптимального водно-повітряного режиму, а також у ретельному знищенні бур’янів. На плодоносних виноградниках після збирання врожаю необхідно провести чизелювання міжрядь на глибину 25—ЗО …

Обламування зелених пагонів

Остаточне регулювання навантаження кущів, а також підтримання за­даної форми їх досягається обламуванням зелених пагонів. Провадять його після з’явлення суцвіть і якомога в коротші строки. При цьому Сорт Напрямок використання вро­ …

Підв’язування рукавів, плодових лоз і пагонів

Після підрізування кущів до розпускання вічок необхідно правильно і своєчасно підв’язати рукава, плечі кордону та плодові стрілки. Рукава та плечі підв’язують горизонтально, плодові стрілки з метою рівномірно­го розвитку по всій …

Навантаження та довжина підрізування плодоносних кущів

У комплексі агрозаходів по догляду за виноградними кущами підрізу­вання відіграє важливу роль. Змінюючи навантаження кущів та довжину плодових лоз за допомогою підрізування, можна регулювати величину та якість урожаю у відповідності …

Как с нами связаться:

Украина:
г.Александрия
тел./факс +38 05235  77193 Бухгалтерия

+38 050 457 13 30 — Рашид - продажи новинок
e-mail: msd@msd.com.ua
Схема проезда к производственному офису:
Схема проезда к МСД

Партнеры МСД

Контакты для заказов оборудования:

Внимание! На этом сайте большинство материалов - техническая литература в помощь предпринимателю. Так же большинство производственного оборудования сегодня не актуально. Уточнить можно по почте: Эл. почта: msd@msd.com.ua

+38 050 512 1194 Александр
- телефон для консультаций и заказов спец.оборудования, дробилок, уловителей, дражираторов, гереторных насосов и инженерных решений.