Вишня

Гріот остгеймський. Дерева низькорослі, досить зимостійкі, вступають у плодоношення на 3—4-й рік, урожайність висока. Плоди вищесеред­нього розміру, плоско-округлі, темно-червоні. М’якуш і сік забарвлені, кісточка добре відділяється від м’якуша, смак кисло-солодкий. …

Слива

Ганна Шпет. Дерева середньорослі, зимостійкі, вступають у плодоно­шення на 4—6-й рік, урожайність висока. Плоди середнього розміру або великі, округлої форми, забарвлення зеленувате, покривне—червонува­то-синє, з сизуватим нальотом. М’якуш жовтувато-зелений, щільний, кис­ло-солодкий, …

Груша

Літні сорти Бере Жіффар. Дерева середньорослі, недостатньо морозостійкі, всту­пають у плодоношення на 5—6-й рік, урожайність висока. Плоди серед­нього розміру, зеленувато-жовті, з густим червоним рум’янцем. М’якуш білий, ніжніш, соковитий, десертний, кислувато-солодкий. …

Яблуня

Літні сорти Мелба. Дерево середньоросле, відзначається раннім вступом у плодо­ношення (на 4—5-й рік), високою зимостійкістю. Плоди майже округлої форми, середнього розміру (100—130 г), зеленувато-жовті, з суцільним смугасторозмитим рум’янцем, десертні, кисло-солодкі, …

Сорти плодових і ягідних культур та їхня характеристика

У підвищенні продуктивності садівницької галузі особливо велика роль належить правильному добору сортів, що найбільше відповідають конкретним умовам вирощування. Найголовнішими вимогами, які став­ляться до районованих сортів, є витривалість до несприятливих погодно …

Класифікація промислових плодових насаджень

Промислові плодові насадження класифікують за породами (яблуня, груша, слива, черешня, вишня, абрикос, персик), строками достигання плодів (ранньо-, середньо-, пізньостиглі), а в зерняткових порід також за силою росту дерев (сильнорослі, напівкарликові, …

Садівництво

Продовольчою програмою СРСР на період до 1990 року перед садів­никами республіки поставлено завдання збільшити за десятиріччя валові збори плодів і ягід не менш як у 1,4 раза. З метою стимулювання …

Основні санітарні вимоги при переробці овочів

Якість готової переробленої продукції значною мірою залежить від гігієни праці на підприємстві. Територія заводу має бути чистою, без сміття, в належному санітарному стані. У виробничих цехах треба по­стійно слідкувати за …

Найпоширеніші способи переробки овочів

Щоб запезпечувати населення овочами протягом року у широкому асортименті, крім закладання на зберігання у свіжому вигляді, їх також квасять, солять, сушать тощо. Для цього використовують тільки здоро­ві овочі без ознак …

Технологія зберігання окремих овочів

Зберігання капусти. Збирають капусту для тривалого зберігання, ко­ли головки досягнуть нормальної стиглості, властивої певному сорту. Верхнє листя має бути зеленого або салатного кольору, а нижнє (розет­кове) жовтіє. Для окремих зон …

Зберіганння та основні способи переробки овочів

Умови зберігання овочів залежать від їхнього призначення, видових і сортових особливостей, фізіологічного стану тощо. Для збереження високої якості овочів при транспортуванні важливе значення має тара, яка захищає продукцію від механічних …

Повторні й ущільнені посіви овочевих культур

Природні умови Української РСР сприяють вирощуванню на одній площі двох урожаїв протягом року. Такі культури, як овочевий горо­шок, цибуля на перо, редиска, шпинат та інші, рано звільняють поле, що дає …

Боби

і." Як вологолюбні й холодостійкі рослини вирощуються в зонах з по­мірним кліматом і достатньою кількістю опадів. Мають великі м’ясисті плоди, які вживаються недостиглими для приготування супів, соусів та інших страв …

Квасоля

Квасоля овочева за вмістом поживних речовин і калорійністю посідає одне з перших місць серед овочевих культур. У зелених бобах її місти­ться 3—6 % білків, до складу яких входять усі незамінні …

Горох лущильний

Вирощується переважно на зрошуваних землях та в районах достат­нього зволоження. Основний спосіб зрошення—дощування. За весня­ної посухи, щоб запобігти зрідженню посівів, необхідно провести досходо - вий полив з нормою витрати води …

Зеленні та багаторічні овочеві культури

Салат. Однорічна рослина, що відзначається скоростиглістю і холодо­стійкістю. В салаті є каротин, вітаміни Ві, В.2, В6, РР, С, мінеральні солі калію, кальцію, заліза, марганцю, цинку, йоду, магнію, а також яблучна, …

Часник

Всі форми часнику, що культивують на Україні, поділяються на два підвиди — нестрілкуючі та стрілкуючі. Особливістю першого є здатність утворювати несправжнє стебло висотою від 15—20 до 40—50 см залежно від …

Цибуля-слизун

Багаторічна зимо - і морозостійка рослина, зовні схожа на цибулю запашну. Вирощують її для одержання раннього врожаю листків, в яких міститься до 70 мг% аскорбінової кислоти, смак гострогіркий, з часнико­вим …

Цибуля запашна

Багаторічна рослина, яку вирощують для одержання раннього зелено­го пера. Листки ніжні, соковиті, мають часниковий присмак, але не гострі, містять цукри, аскорбінову кислоту та інші цінні речовини. Вирощують на достатньо зволожених …

Цибуля-різанець, або шніт-цибуля

Багаторічна трав’яниста рослина, яка відростає рано навесні, утво­рюючи ніжні, тонкі листки з гострим смаком та багаті на вітаміни. На одному місці може рости до десяти років, але її вирощують не …

Цибуля-порей

Дворічна рослина, яку використовують не тільки для весняно-літньо­го, але й для осіньо-зимового споживання. У їжу використовують не­справжнє стебло, яке називають цибулиною. Воно має ніжний смак і містить багато аскорбінової кислоти …

Цибуля-батун

Це багаторічна трав’яниста холодостійка рослина, найбільш пошире­на з усіх багаторічних видів цибулі. Рано навесні відростає, утворюючи зелені, ніжні, смачні листки, які використовують для приготування сала­тів, гарнірів, супів тощо. У листках …

Цибуля ріпчаста

Розмножується насінням і цибулинами. За біологічними та господар­ськими ознаками поділяється на чотири різновидності: гостру, папів- гостру, солодку і шалот. До гострої цибулі належить найбільша кількість сортів. Воші скоро­стиглі, але менш …

Столові коренеплоди

Столові коренеплоди містять багато вітамінів та поживних речовин, добре зберігаються і тому їх можна споживати у свіжому вигляді про­тягом року. Рослппп порівняно холодостійкі. Так, редиска добре росте і розпиває­ться при …

Баклажани

Баклажани за біологічними властивостями і технологією вирощуван­ня мало чим відрізняються від перцю. їх розміщують в одному полі сівозміни, застосовують однакову систему удобрення. Для одержання ранньої продукції, подовження періоду збирання і …

Перець

Перець — тепло - і вологолюбна рослина. Оптимальна температура для проростання насіння +20...+ 24°, для росту і плодоношення +22...+25°. При температурі, нижчій 13°, ріст припиняється, а при +0,3... + 0,5° …

Капуста

Вирощують кілька видів капусти: головчасту (білоголову і червоно­голову), цвітну (з різновидністю броколі), савойську, кольрабі, брюс­сельську, пекінську. Найбільш поширена білоголова капуста, сорти якої за тривалістю вегетаційного періоду поділяють на ранньо-, середньо …

Огірки

Огірки теплолюбна культура. Стебло повзуче довжиною 0,5—3 м і більше. Коренева система слаборозвинута, корінь — стрижневий, розгалу­жений, його основна маса поширюється в орному шарі на глибині 20—25 см. Огіркам властива …

Особливості вирощування окремих культур у відкритому грунті Помідори

Помідори — світлолюбна культура. Якість плодів, вміст у них сухої речовини, цукрів, вітамінів і мінеральних солей залежать від інтенсив­ності й тривалості сонячного освітлення. Оптимальна температура для помідорів, залежно від фази …

Вирощування овочів під тимчасовими укриттями

Огірки й помідори під тунельним укриттям треба вирощувати тільки розсадою. В Степу 20—25-депну розсаду огірків сортів і гібридів Пере­довий, Молдавський 12, Призив 238, Харківський висаджують у другій, а в Лісостепу …

Вирощування овочів у плівкових теплицях

Вирощують огірки, помідори, перець, баклажани, кавуни, дині, зелсииі культури у першій і другій зміні після розсади для відкритого грунту. При освоєнні нових теплиць під огірки вносять 250—300 т гною, а …

Вирощування розсади у плівкових теплицях

У плівкових теплицях з обігрівом розсаду ранньостиглої і цвітної капусти, ранньостиглих помідорів, які становлять 15 % загального виходу продукції, вирощують горщечковим способом з пікірування сіянців, іншу розсаду — безпосереднім висівом …

Зеленні та салатні культури

Цибулю на перо вирощують в грудні—березні. Висаджують цибулю - вибірок містковим способом по 10—15 кг на 1 м2. Оптимальною теперату - рою для одержання високоякісної зелені за 20—25 днів є …

Вирощування овочів у зимових теплицях

Огірки і помідори Сорти огірків: бджолозапилювані — Сюрприз 66, Манул, Дружба 85 висаджують за схемою 100—120X 30—40 см; партенокарпічні — Москов­ський тепличний, Аеліта, Лада, Фламінго та ін.— 160 X 40—50 …

Вирощування розсади у парниках

Для вирощування розсади овочевих культур на 1 га відкритого грунту потрібно в середньому 120—150 парникових рам. Вирощують її в горщеч­ках і без них, з пікіруванням або без нього, висіваючи насіння …

Как с нами связаться:

Украина:
г.Александрия
тел./факс +38 05235  77193 Бухгалтерия

+38 050 457 13 30 — Рашид - продажи новинок
e-mail: msd@msd.com.ua
Схема проезда к производственному офису:
Схема проезда к МСД

Партнеры МСД

Контакты для заказов оборудования:

Внимание! На этом сайте большинство материалов - техническая литература в помощь предпринимателю. Так же большинство производственного оборудования сегодня не актуально. Уточнить можно по почте: Эл. почта: msd@msd.com.ua

+38 050 512 1194 Александр
- телефон для консультаций и заказов спец.оборудования, дробилок, уловителей, дражираторов, гереторных насосов и инженерных решений.