Укісне використання травостою

Строки і частота скошування травостоїв значною мірою впливають на довголіття і урожайність природних та сіяних кормових угідь. Багаторазове скошування травостою в ранні строки призводить до зниження життєдіяльності рослин, що негативно …

Створення та раціональне використання культурних пасовищ

Значення пасовищ і пасовищного корму для тварин. Зелений пасовищний корм є основним кормом при літньому утриманні більшості видів сільськогосподарських тварин. Частка його в літньому раціоні великої рогатої худоби, залежно від …

Система докорінного поліпшення сіножатей і пасовищ

Докорінне поліпшення сіножатей і пасовищ проводиться тоді, коли поверхневим поліпшенням не досягається необхідний рівень їх продуктивності. Докорінне поліпшення - це система заходів, спрямованих на перетворення низькопродуктивних природних кормових угідь у …

Система поверхневого поліпшення природних кормових угідь

Існують дві системи поліпшення природних кормових угідь: докорінного і поверхневого. Система докорінного поліпшення лук передбачає знищення природної рослинності і створення нового травостою з культурних видів багаторічних злакових і бобових трав. …

Природні кормові угіддя України, їх класифікація та розподіл по природно-кліматичних зонах

Природні кормові угіддя в Україні займають площу 5,4 млн. га. З них на Поліссі - 1,4 млн. га, в Лісостепу - 1,5 млн. га і в Степу 2,6 млн. га, …

Біологічні та екологічні особливості рослин сіножатей і пасовищ

Життєві форми рослин сіножатей і пасовищ. Рослинний покрив природних сіножатей і пасовищ складається в основному з наступних форм: дерев, чагарників, напівчагарників, багаторічних і однорічних трав та мохів. Дерева поширені в …

Лучне кормовиробництво

Луківництво як галузь сільського господарства є складовою частиною кормовиробництва, яка включає систему організаційних заходів і технологічних прийомів, спрямованих на підвищення продуктивності природних кормових угідь, їх раціональне використання і покращення, а …

Технологія заготівлі кормів

Виробництво повноцінних кормів і зниження втрат поживних речовин при їх заготівлі і зберіганні є одним із вирішальних факторів зміцнення кормової бази тваринництва. Якість кормів, їх збереження і вміст в них …

Проміжні посіви кормових культур

Значення проміжних посівів. Польові культури використовують лише частину можливої продуктивної вегетації рослин. В Лісостепу, наприклад, цей період для більшості польових культур складає 190-220 днів. Зважаючи на те, що тривалість вегетаційного …

Однорічні трави

Однорічні кормові трави поряд з багаторічними займають значне місце в системі кормовиробництва. Їх використовують на зелений корм, сіно, сінаж, силос, корми штучного сушіння. Основні види їх належать до родини тонконогових …

Багаторічні трави

Серед польових культур, що вирощуються на корм, надзвичайно велике значення мають багаторічні трави. Кормом багаторічних трав тварини забезпечуються з весни до глибокої осені. Тривалий період вегетації дає можливість використовувати їх …

Силосні культури

Вирощувати на силос можна будь-які рослини. Проте силосними називають тільки ті рослини, які потенційно спроможні формувати високі й стійкі врожаї зеленої маси з достатнім вмістом поживних речовин. До основних силосних …

Баштанні культури

Значення, поширення. Баштанні культури - кавуни, гарбузи і дині вирощують для одержання соковитих плодів, які мають високі смакові якості і використовуються на продовольчі і кормові цілі. Плоди кавунів і динь …

Польове кормовиробництво

Польове кормовиробництво - це галузь кормовиробництва, яка займається виробництвом кормів на орних землях. Основними напрямками інтенсифікації польового кормовиробництва є вдосконалення структури посівних площ, підвищення урожайності кормових культур, застосування проміжних та …

Основи кормовиробництва

Кормовиробництво - це галузь сільського господарства, яка займається вирощуванням кормових культур в польових сівозмінах, на сіяних і природних сінокосах і пасовищах з метою забезпечення тваринництва достатньою кількістю якісних, збалансованих за …

Хміль

Значення. Хмелярство - досить важлива галузь рослинництва. Шишки хмелю - незамінна сировина для пивоварної промисловості. Крім вуглеводів, білків, олії, зольних речовин, які є в складі будь-яких рослин, в шишках хмелю …

Махорка

Значення. Махорку вирощують для одержання листя і стебел, з яких виготовляють курильну (махоркову) крупку, махоркові сигарети, нюхальний жувальний тютюн. В сухих листках махорки міститься від 5 до 15% нікотину, 15- …

Тютюн

Значення. Тютюн вирощують заради листя, з якого виготовляють цигарки, сигарети, сигари та люльковий тютюн. В листі тютюну міститься : нікотину 1-3%, ефірної олії 0,4-0,5%, смоли 4-7%, білків 7-9%, вуглеводів 4­13%, …

Тютюн, махорка, хміль

Серед наркотичних рослин, що вирощуються в Україні, найбільш поширеними є тютюн і махорка, які містять нікотин - один з найотруйніших алкалоїдів. При окисленні хромовою кислотою нікотин перетворюється на нікотинову кислоту, …

Кенаф

Значення. Кенаф - цінна лубоволокниста рослина. В стеблах міститься до 24% міцного, м'якого і гігроскопічного волокна. Волокно використовують для виготовлення брезенту, мішковини, тарних, килимових і мебельних тканин, шпагату, канатів та …

Бавовник

Значення. Бавовник є основною прядивною культурою в світовому землеробстві. Волокно бавовнику - найважливіший вид рослинної сировини для текстильної промисловості. Це пов’язано з високими технологічними якостями бавовняного волокна. Воно тонке, легке, …

Коноплі

Значення. Коноплі вирощують на волокно і насіння. Волокно конопель має високу міцність, стійке проти гниття. Його використовують для виготовлення канатів, вірьовок, шпагату, різних технічних тканин. Конопляне насіння містить до 36% …

Льон-довгунець

Значення. Льон-довгунець - одна з основних прядивних культур. Велике поширення його посівів та значення в економіці льоносіючих господарств зумовлені насамперед господарсько-цінними ознаками культури. З льону виробляють волокно, олію і кострицю. …

Прядивні культури

Прядивні культури вирощують на волокно, яке використовується для виробництва різних тканин побутового і технічного призначення. В світовому землеробстві вирощуються прядивні культури, які об’єднують у дві групи. До першої групи належить …

Меліса лікарська

Застосування. Мелісу вирощують як лікарську, ефіроолійну і медоносну рослину. Листя меліси містять 0,30-0,35% ефірної олії, 0,45% аскорбінової кислоти, близько 5% дубильних речовин, слиз, смоли та ін. Ефірну олію широко використовують …

Нагідки лікарські

Застосування. Використовують квітучі кошики, які містять близько 3% каротиноїдів, 3,5% смол, до 4% слизу, до 7% органічних кислот та 0,2% ефірної олії. Препарати з нагідок характеризуються протизапальною і бактерицидною дією. …

Ромашка аптечна

Застосування. Ефірна олія, яку добувають з квіткових кошиків ромашки аптечної, містить хамузулен, терпен, капринову та ізовалеріанову кислоти. Засоби з ромашки позитивно діють на нервову систему, виявляють антисептичний і протизапалювальний ефект, …

Валеріана лікарська

Застосування. В медицині використовують кореневища і коріння, які містять 0,5-2% ефірної олії, спирти, ефіри, алкалоїди, глікозиди, дубильні речовини, цукри, органічні кислоти. Препарати з валеріани заспокійливо діють на нервову систему, при …

Блекота чорна

Застосування. Блекоту здавна використовують у народній медицині Для фармакологічних цілей використовують листя, в якому містяться різноманітні алкалоїди (атропін, гіосціамін, скополамін та ін.). В невеликих дозах алкалоїди блекоти діють як заспокійливий …

Беладона звичайна

Застосування. Всі органи рослини містять алкалоїди (атропін, гіосціамін, скополамін). Для приготування лікарських препаратів використовують корені і листя. Препарати з беладони: настойки, сухі та рідкі екстрати, відвари. Виготовляють також комплексні препарати …

Лікарські рослини

Вирощування лікарських рослин, як самостійна галузь рослинництва, почала розвиватись на Україні в 30-ті роки ХХ ст.. До цього часу задоволення потреб фармацевтичної промисловості в сировині відбувалось, головним чином, за рахунок …

Лаванда справжня

Значення, поширення. Лаванду вирощують з метою виробництва ефірної олії, яка міститься у квітучих суцвіттях (1,2-2,3%). Основними компонентами ефірної олії є ліналілацетат (50-55%), ліналоол (10-12%), а також гераніол, нерол, камфора (10%) …

Шавлія мускатна

Значення, поширення. В суцвіттях шавлії мускатної міститься 0,2-0,35% цінної ефірної олії, основним компонентом якої є складні ефіри (50-77%). Олія з приємним запахом амбри, апельсину, бергамоту. Використовують ефірну олію шавлії в …

М’ята перцева

Значення, поширення. М’ята перцева - цінна ефіроолійна культура. В листках м’яти міститься 2,5-3,5% ефірної олії, основною складовою частиною якої є ментол (50-75%). Чим більш в олії ментолу, тим вища її …

Фенхель

Значення. З плодів фенхелю добувають ефірну олію (4-6%), яка на 50­60% складається з анетолу. Ефірну олію і анетол використовують у харчовій, парфумерно-космеичній, фармацевтичній та інших галузях промисловості. Анетол використовують для …

Как с нами связаться:

Украина:
г.Александрия
тел./факс +38 05235  77193 Бухгалтерия

+38 050 457 13 30 — Рашид - продажи новинок
e-mail: msd@msd.com.ua
Схема проезда к производственному офису:
Схема проезда к МСД

Партнеры МСД

Контакты для заказов оборудования:

Внимание! На этом сайте большинство материалов - техническая литература в помощь предпринимателю. Так же большинство производственного оборудования сегодня не актуально. Уточнить можно по почте: Эл. почта: msd@msd.com.ua

+38 050 512 1194 Александр
- телефон для консультаций и заказов спец.оборудования, дробилок, уловителей, дражираторов, гереторных насосов и инженерных решений.