РОСЛИННИЦТВО
Ранні ярі хліба
До ранніх ярих хлібів відносяться пшениця, ячмінь і овес. Їх висівають на початку весняних польових робіт при досягненні ґрунтом фізичної стиглості.
Ярі ранні хліба за урожайністю поступаються озимим, проте при їх вирощуванні одержують високоякісне продовольче і фуражне зерно. Посіви озимих зернових, що гинуть під час перезимівлі, пересівають ранніми ярими культурами і забезпечують стабільність валових зборів зерна.
Строки і частота скошування травостоїв значною мірою впливають на довголіття і урожайність природних та сіяних кормових угідь. Багаторазове скошування травостою в ранні строки призводить до зниження життєдіяльності рослин, що негативно …
Значення пасовищ і пасовищного корму для тварин. Зелений пасовищний корм є основним кормом при літньому утриманні більшості видів сільськогосподарських тварин. Частка його в літньому раціоні великої рогатої худоби, залежно від …
Докорінне поліпшення сіножатей і пасовищ проводиться тоді, коли поверхневим поліпшенням не досягається необхідний рівень їх продуктивності. Докорінне поліпшення - це система заходів, спрямованих на перетворення низькопродуктивних природних кормових угідь у …