РОСЛИННИЦТВО
Пізні ярі хліба
До складу пізніх ярих хлібів належать просо, сорго, рис, кукурудза (хліба другої групи) і гречка (рослина, яка належить до родини гречкових). Серед цих культур найбільші посівні площі займає кукурудза.
Пізні ярі культури відрізняються від справжніх хлібів багатьма морфологічними і біологічними особливостями. Всі вони тепло - і світлолюбні рослини короткого дня, посухостійкі (крім рису) і менш вимогливі до родючості ґрунту.
Строки і частота скошування травостоїв значною мірою впливають на довголіття і урожайність природних та сіяних кормових угідь. Багаторазове скошування травостою в ранні строки призводить до зниження життєдіяльності рослин, що негативно …
Значення пасовищ і пасовищного корму для тварин. Зелений пасовищний корм є основним кормом при літньому утриманні більшості видів сільськогосподарських тварин. Частка його в літньому раціоні великої рогатої худоби, залежно від …
Докорінне поліпшення сіножатей і пасовищ проводиться тоді, коли поверхневим поліпшенням не досягається необхідний рівень їх продуктивності. Докорінне поліпшення - це система заходів, спрямованих на перетворення низькопродуктивних природних кормових угідь у …