Баклажани
Баклажани за біологічними властивостями і технологією вирощування мало чим відрізняються від перцю. їх розміщують в одному полі сівозміни, застосовують однакову систему удобрення. Для одержання ранньої продукції, подовження періоду збирання і повного достигання всіх плодів на рослинах вирощують ранню високоякісну розсаду.
Висаджують баклажани стрічковим способом за схемою (90 + 50) X ХЗО см, по 48 тис. рослин па гектар. Розсаду пізньостиглих сортів висаджують за схемою 70X35 см по одній рослині або 70X70 см по дві рослини в гніздо, що становить близько 41 тне. рослин па гектар.
Збирати врожай треба регулярно, через кожні 7—8 днів, це подовжує період вегетації і сприяє збільшенню врожаю. Зібрані плоди сортують і затарюють. До реалізації та використання плоди треба зберігати у затінку під укриттям або в прохолодному приміщенні. Закінчувати збирання врожаю потрібно до приморозків, бо підморожені плоди втрачають товарні якості.