Cправочник агронома
Приготування трав’яного борошна
Технологія приготування трав’яного борошна передбачає скошування, подрібнення і навантаження зеленої маси в транспортні засоби, транспортування її до сушильних агрегатів і висушування. Трав’яне борошно, як правило, затарюють у мішки і зашивають їх на мішкозашивній машині ЗЗЕ-М.
І. Коефіцієнти переведення побічної та супутньої продукції в основну (по зернових, технічних, кормових культурах і травах — одиниці маси, по плодово-ягідних культурах і винограду — 1000 шт. садивного матеріалу по …
У господарствах за організацію і стан охорони праці відповідають керівники (в колгоспі—голова, в радгоспі—директор). Головні спеціалісти господарства відповідають за охорону праці й техніку безпеки окремо по галузях: головний агроном — …
Трактори, комбайни та іншу сільськогосподарську техніку зберігають здебільшого на відкритих майданчиках з твердим покриттям. У передових господарствах складну техніку (трактори, комбайни) зберігають у закритих приміщеннях. Майданчики для зберігання техніки обладнують …