Основні санітарні вимоги при переробці овочів
Якість готової переробленої продукції значною мірою залежить від гігієни праці на підприємстві. Територія заводу має бути чистою, без сміття, в належному санітарному стані. У виробничих цехах треба постійно слідкувати за тим, щоб не було гризунів, тарганів, мух.
Кожної зміни, після закінчення роботи, обладнання очищають і миють. Технологічне обладнання періодично очищають, миють і дезинфікують, а також ретельно прибирають і миють приміщення цеху.
Для забезпечення належного санітарного режиму виробництва необхідне свідоме і точне виконання робітниками і обслуговуючим персоналом правил особистої гігієни.
Руки слід мнти теплою водою з милом, потім 0,2%-ним розчином хлорного вапна і знову теплою чистою водою.
Курити та їсти у виробничих цехах забороняється.
Працівники цехів повинні проходити медичний огляд перед прийомом па роботу і в строки, встановлені санітарними органами для виявлення інфекційних захворювань.