Цибуля запашна
Багаторічна рослина, яку вирощують для одержання раннього зеленого пера. Листки ніжні, соковиті, мають часниковий присмак, але не гострі, містять цукри, аскорбінову кислоту та інші цінні речовини.
Вирощують на достатньо зволожених ділянках, тому що при нестачі
вологи її листки швидко стають грубими і неприємними на смак. На зволожених ділянках листки до глибокої осені залишаються соковитими і ніжними. Кислі грунти для вирощування цієї цибулі непридатні.
Підготовка грунту до сівби та система удобрення такі самі, як і для багаторічної цибулі інших видів.
Вирощують цибулю запашну з насіння, розсадою та поділом куща.
Сіють насіння рано навесні одночасно з цибулею ріпчастою. Норма висіву 10—12 кг/га, ширина міжрядь 45 см.
За вегетаційний період цибулю двічі проріджують, залишаючи відстань між рослинами в рядку 5—10 см.
Розсаду вирощують у парниках, як і розсаду цибулі ріпчастої, і висаджують в 50—60-денному віці за схемою 45X8—10 см. При висаджуванні частинами куща рослини розміщують в рядках на відстані 25— 30 см, а між рядками 45 см.
Догляд за рослинами такий самий, як і за цибулею інших видів.
Урожай листків 80—100 ц/га.
Селекційних сортів немає, вирощують місцеві форми.