ІГ?Я
ДЕ
- В МСД!
www.idei.by.ru
  

Ідеї й устаткування для малого бізнесу

На головну

Книга "Переробка сільгосппродукції"


Пошук по сайті:

      
Стартегия й ціль МСД

Контакти й реквізити

Випускає оборудование, ЩО, МСД

Устаткування МСД, ціни

Вакансії

Нові статті й матеріали:

Десять причин, чому в нас дешево?

На кому держиться МСД

Ідея й справа з нуля

Відкіт

Як ми організували виробництво

місто Олександрія


Матеріали й пропозиції для організації СД:

Бізнес веб-дизайн

Бізнес зварювальні напівавтомати

Бізнес грубки на відпрацьовуванні

Бізнес пакувальне встаткування

Бізнес інтернет-клуб

Бізнес неліквіди

Бізнес печериці

E-mail


Сайти подібної тематики:

ДОМАШНІЙ БІЗНЕС - ідеї бізнесу, створення сайту, розкручування сайту

CD-диск із усіма програмами для реклами й розкручування сайтів

ШСД Ю.Мороза

Ідеї від Євгенія Носова

ІДЕЇ ДЛЯ ВАС - сайт про оригінальні рішення бізнесу, технологій для підприємництва, інформаційному бізнесі.


Авторассылщик оголошень





Продаж нерухомості й готових бизнесов у м.Олександрія


ІНКУБАТОРИ
Искуственная інкубація й розведення птаха сьогодні - заняття прибуткове, як для господарства, фермера, так і для підприємця.
Є господарства, що займаються виробництвом і реалізацією инкубаторнных яєць, а також молодняку птаха. З розвитком птахівництва на Україні значно зростає роль і значення інкубації, тому що збільшується попит на молодняк всіх видів птаха.
Що потрібно для виведення тисячі курчати цілий рік? - штучний інкубатор, у якому створені всі умови для розвитку зародка: тепло, повітря й волога. Однак, будувати більші вдосконалені інкубатори люди навчилися не відразу. Можливість виводить пташеняти в штучній інкубації є в працях грецького історика Геродота (близько 460 років до нашої ери). Батьківщиною штучної інкубації є Єгипет. Цікаво, що біля Каїра зберігся інкубатор (на 30 тисяч яєць) до наших днів. Йому 2000 років і складається він з коридору з рядом камер по обидва боки. У Європі інкубатори прагнули організувати італійці в XIII столітті, але вони працювали тільки з єгипетськими майстрами, які в секреті тримали технологію інкубації.
В XVII столітті був створений перший ящик-інкубатор.
Так що, справа штучної інкубації стародавнє, і цей бізнес випробуваний, як бачите, століттями. Століттями воно й удосконалювалося, і дійшло до наших днів у вигляді промислових інкубаторів різних моделей і типів різної місткості яєць із автоматичним регулюванням температури в них.
Промислові інкубатори типу "Універсал", де одночасно закладають кілька більших партій яєць і вміщають вони 48...62 тисячі яєць, "Кавказ" вмещающий понад 9000 яєць. У цих інкубаторів є 2 відділення: інкубаційне й вивідне. Їх використають на інкубаторно-птахівницьких станціях, де розміщаються вони по кілька штук в окремих зданиях-инкубатериях, у яких є інкубаційний зал, яйцесклад і приміщення сортування яєць, у якому розташовують яйцесортировочные машини для яєць, приміщення для сортування курчат, приміщення видачі курчати, технічні приміщення для підтримки певних параметрів температури й вологості повітря у виробничих відділеннях.
Але повернемося до інкубаторів невеликої місткості, наприклад - 1000 яєць. Установлюють їх, як і промислові, в окремих опалювальних приміщеннях. Температура в них повинна бути +20 0С, відносна вологість повітря - 60%. Стіни приміщення оштукатурені, побілені, покрівля утеплена. Підлоги цементні або з керамічної плитки. Через те, що в приміщеннях буде виділятися вуглекислота, необхідно передбачити вентиляцію.
Приміщення готове, устаткування є, необхідно подбати про підготовку якісних інкубаційних яєць. Це один з факторів, що визначають результати інкубації й життєздатність виведеного молодняку.
Оцінюють яйця керуючись інструкцією. Вона розроблена на підставі даних эксперементальных досліджень і практичних спостережень. До інкубаційних яєць пред'являються певні вимоги.
Беруть яйця на інкубацію тільки від птаха, благополучної по інфекційних захворюваннях, ураховують вік птаха. Установлено, що якість яєць курей й інших видів домашнього птаха підвищується з віком. Яйця 6...7-місячного птаха біологічно неповноцінні. Вік яйценосного напрямку курей повинен бути не менш восьми місяців, а м'ясного - дев'ять місяців.
Якість яєць насамперед оцінюють по зовнішньому вигляді - величене, формі, якості шкарлупи.
Форма яєць повинна бути правильної (яйцеподібної), не повинне бути стовщень у вигляді паска, перехоплень: занадто круглі або витягнуті (верстенообразные) мають низьку виводимість.
Про форму яєць судять по індексі, він визначається шляхом виміру великого й малого діаметра (відношення малого діаметра до великого помножене на 100).
Для інкубації придатні яйця курей з індексом 72-76.
Вибраковують яйця з дуже шорсткуватою й зморшкуватою шкарлупою, з відкладенням вапняних солей, із брудної сколупой або миті. Визначають питома вага яєць.
Більш ретельно оцінити якість яєць дозволяє просвічування на овоскопі. Кімната, де роблять просвічування яєць повинна бути затемнена. Найпростіший овоскоп - це лампа з одягненим на неї ковпаком з одним або двома круглими отворами розміром менше ширини середнього по розмірі яйця. Приклавши до отвору овоскопа яйце, світло проходить крізь шкарлупу й стають помітні повітряна камера, градинки, контури жовтка, а якщо яйце инкубировалось - те й зародок, виявляється насічка.
При просвічуванні визначають величину пуги (повітряної камери), де вона перебуває. У гарному яйці пуга перебуває в тупому кінці й не перевищує 1,5...1,8 див. Якщо її діаметр більше 1,8 див і вона зміщена убік або рухлива, тремтяча - яйце вибраковують. Оцінюють щільність білка, наявність включень, рухливість жовтка. При оцінці інкубаційних яєць роблять вибіркове розкриття, що дає можливість більш об'єктивно судити про якість білка й жовтка, їхньому співвідношенні (співвідношення білка й жовтка приблизно 2:1), заплідненість яєць.
Відібрані інкубаційні яйця перед інкубацією обробляють (дезінфікують). Загальновідомо, що під час знесення яйця шкарлупа звичайно стерильна, але залежно від санітарно-гігієнічних умов пташників на скорлуре можуть перебувати різноманітні види мікробів, бактерій і грибків, що проникають усередину яйця через пори шкарлупи. Швидка зміна навколишньої температури сприяє мікробному зараженню яйця. Миття яєць водою збільшує їхню здатність до зараження, тому що з водою бактерії всмоктуються.
Є кілька методів обробки яий. Забруднені місця шкарлупи краще очистити ножем. Не можна перетирати яйця ганчіркою. Іноді яйця миють у слабкому розчині марганцевого калію з температурою розчину на 5...7 0 вище температури яєць, потім їх треба осушити.
Розповсюдженим видом дезінфекції яєць є обробка їхніми парами формальдегіду в спеціальній камері (на 1м3 інкубатора витрачають 50 мол 40% формаліну, 50 м марганцевокислого калію й 25 мол водопровідної води). Дезінфекцію проводять при температурі повітря +37,5 0С у плині години, а якщо немає обігріву, то при температурі +18...220С до трьох годин. Після дезінфекції яєць пари формальдегіду нейтралізують нашатирним спиртом шляхом розбризкування пульверизатором.
Є ще один метод обробки яєць - хлорування. Його застосовують, в основному, для обробки водоплавного птаха. Хлорування яєць у плині 3 хвилин у хлорному розчині, що містить 1,5% активного хлору й при температурі розчину +25...300С.
Після хлорування яйце сушиться 2...3 години. При цьому методі бактерії знищуються не тільки на поверхні шкарлупи, а й у порах і подскорлупной оболонці. Під час дезінфекції в хлорному розчині пори шкарлупи очищаються й повітрообмін у яйці поліпшується.
А якщо Ви скористаєтеся ультрафіолетовим опроміненням протягом 2-4 хвилин, те не тільки продезинфицируете яйце, а й збільшите виводимість молодняку на 5-8%.
Ультрафіолетове опромінення яєць перед закладкою в інкубатор стимулює ріст і розвиток птаха в ембріональний період і після нього, підвищить опірність організму птаха проти захворюваності, знизить ембріональну смертність.
Який метод обробки яєць обрати Ви вирішите самі, але виконання всіх умов, описаних вище, значно поліпшує результати інкубації. Якщо виникла необхідність у зберіганні яєць, то для цього буде потрібно спеціальне приміщення, у якому температура й вологість повітря підтримуються на постійному рівні без різких коливань. Обов'язково, також, постійне провітрювання цього приміщення за допомогою примусової приточно-вытяжной вентиляції. Стіни й стелі повинні бути побілені. Підлоги - асфальтовий або цементний.
При зберіганні яйця старіють, у них відбуваються необоротні процеси інкубаційні якості, що знижують.
Зберігання інкубаційних яєць, виробляється при температурі +10-130С, не більше 5-6 днів від дня їхнього знесення до закладки в інкубатор. При збільшенні строків зберігання висновок молодняку зменшується на 2-3%. Зберігають яйця в горизонтальному положенні - боком або вертикально - повітряною камерою нагору. Ящики роблять ґратчастими, тому що зародки від недоліку кисню гинуть.
При необхідності більше тривалого зберігання яєць, їх щодня в плині 5 годин підігрівають в інкубаторі до температури +37,5-38,50С и відносної вологості - 75-80%. Підігрів яєць необхідно робити на 2-3 день після знесення. Після 10 днів зберігання підігрів неефективний.
Яйця готові до инкубированию. Але до закладки в інкубатор вони повинні годин 6 постояти при кімнатній температурі для обігріву. Холодні яйця в інкубатор не закладають.
Інкубаційні яйця укладають у лотки тупим кінцем нагору або лежачи. Закладку в інкубатор яєць краще робити в 18-20 годин. Це дає можливість передачі курчати на вирощування в першій половині дня.
На розвиток пташиних зародків впливають фактори зовнішнього середовища або навколишнє яйце середовища в інкубаторі: це температура, вологість і склад повітря. Ці фактори перебувають під повним контролем людини а період інкубації й підтримуються в нашому інкубаторі на заданому рівні автоматично.
Саме яйце із зародком, що розвивається, впливає на навколишнє середовище, поглинаючи кисень і виділяючи вуглекислоту, водяні пари, продукти обміну речовин: аміак і сірководень.
Для правильної орієнтації зародка, його нормального розвитку в інкубаторі передбачений поворот лотків на 450 в одну або іншу сторону. Поворот лотків робить сприятлива дія на харчування, розвиток кровоносної системи, газообмін зародка. Для всіх видів сільськогосподарського птаха поворачивание яєць до наклева шкарлупи до 12 разів у добу. Якщо яйця зібрані в плині трьох-чотирьох днів, їх потрібно переварачивать два рази в день, щодня. Це запобіжить жовткам від торкання зі шкарлупою й ушкодження ембріона.
У різні періоди жизны для зародка необхідні різні зовнішні умови. Так для початку інкубації найбільш сприятливим буде сполучення підвищеної температури (+ 37,6 0С) з високою вологістю (54...68%). Для підтримки в камері певної вологості в нижній частині шафи поміщають ванночки з водою.
Вологість в інкубаторі можна виміряти психрометром.
Перший тиждень інкубації - період становлення організму. Надалі відбувається тільки ріст й удосконалювання того, що заставляється в цей час.  У перші дні інкубації яйця потрібно добре обігріти й відгородити від зайвого випару води, що потрібна для наступного розвитку зародка.
З 6 по 11 день інкубації (перехідний період) установлюється новий зв'язок зародка із зовнішнім середовищем. Висока температура й вологість починає затримувати ріст зародка.
Період з 11 по 15 день інкубації - період основної підготовки яйця до висновку.
У середні дні (після 15-го дня) інкубації обігрів і вологість зменшують, а повітрообмін збільшують. Особливо ретельно стежать за вологістю повітря тому що ембріон і його оболонка вже досить розвинені. У цей час яйця починають виділяти значна кількість тепла.
Протягом перших 18 днів вологість повинна бути в межах від 58 до 60%.
В останній період інкубації (16...19-й день инкубаци) і під час висновку (20-21-й день) температура усередині яйця зростає, перевищуючи на 3...40З температуру повітря в інкубаторі. Тому ембріон безпосередньо перед висновком вимагає менше тепла, але більшої вологості (65%). Робочими межами відносної вологості інкубатора є 50...70%.
Під час інкубації, як фактор, що поліпшує розвиток зародків, як термічний подразник і фактор видалення надлишків тепла застосовують охолодження яєць. Але це охолодження не повинне бути глибоким, тривалістю не більше 10...15 міну, а востановление температури до оптимальної - протягом 20...30 хвилин.






Контакти для замовлень і пропозицій:
Україна, м. Олександрія, Куколовское шосе 5. Олександрійський Авторемонтний Завод

т./ф. +38 05235 41358
тел. +38 067 2650755 гл.менеджер МСД (ціни, умови приобритения, консультації)
тел. +38 067 6021423 нач. виробництва МСД (технічні питання, постачання)
тел. +38 050 4571330 - по загальних питаннях
тел. +38 050 6940864 - секретар (питання прийому-передачі факсів, эл.пошти)

Як до нас дзвонити із країн СНД і далекого зарубіжжя?!

E-mail: msd@inbox.ru

Як до нас добратися: Відкрити карту-схему