ІГ?Я
ДЕ
- В МСД!
www.idei.by.ru
  

Ідеї й устаткування для малого бізнесу

На головну

Книга "Переробка сільгосппродукції"


Пошук по сайті:

      
Стартегия й ціль МСД

Контакти й реквізити

Випускає оборудование, ЩО, МСД

Устаткування МСД, ціни

Вакансії

Нові статті й матеріали:

Десять причин, чому в нас дешево?

На кому держиться МСД

Ідея й справа з нуля

Відкіт

Як ми організували виробництво

місто Олександрія


Матеріали й пропозиції для організації СД:

Бізнес веб-дизайн

Бізнес зварювальні напівавтомати

Бізнес грубки на відпрацьовуванні

Бізнес пакувальне встаткування

Бізнес інтернет-клуб

Бізнес неліквіди

Бізнес печериці

E-mail


Сайти подібної тематики:

ДОМАШНІЙ БІЗНЕС - ідеї бізнесу, створення сайту, розкручування сайту

CD-диск із усіма програмами для реклами й розкручування сайтів

ШСД Ю.Мороза

Ідеї від Євгенія Носова

ІДЕЇ ДЛЯ ВАС - сайт про оригінальні рішення бізнесу, технологій для підприємництва, інформаційному бізнесі.


Авторассылщик оголошень





Продаж нерухомості й готових бизнесов у м.Олександрія


Література в допомогу підприємцеві:

Книга "Переробка сільгосппродукції"
"КОЗИНАК" - ТЕЖ ЦУКЕРКА
Карамель, східна насолода... хрусткий, давно всіма визнаний "Козинак"...
"Козинак" ставиться до карамелей, і виготовляється квадратної, або ромбовидної форми з ядер лещинного й волоського горіхів, арахісу, мигдалю, абрикосових кісточок - уварених у сахаропаточном сиропі.
Нго а так, як найчастіше роблять "Козинак соняшниковий", те зупинимося на його виробництві.
СИРОВИНА.
Цукровий пісок (ДЕРЖСТАНДАРТ 26574-85);
Патока (ДЕРЖСТАНДАРТ 5194-68);
Вершкове масло (ДЕРЖСТАНДАРТ 37-87);
Семена соняшника.
ПРИМІЩЕННЯ.
Найбільш зручний й економічно вигідний варіант - це організувати виробництво "Козинак" при діючому цеху виробництва халви  або відділенні при будь-якому кондитерському цеху, де є казани для варіння карамельної маси.
У кожному разі, обробка виробничого приміщення повинна відповідати всім нормам для підприємств харчової промисловості.
Стіни поштукатурені й облицьовані глазурованою плиткою на висоту 1,8 м, вище - побілка.
Підлоги - не слизькі з керамічної плитки або мозаїчні.
Приміщення повинне мати природне й штучне висвітлення, приточно-вытяжную вентиляцію, опалення, водопровід і каналізацію. Устаткування підключити до мережі 380 У, заземлити.
Необхідно окремо виділити комори для сировини й готової продукції, пакувальних матеріалів, побутові приміщення, кімнату майстри.
ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС
Виробничий процес починається з підготовки сировини.
Цукровий пісок просівають і пропускають через магнітні вловлювачі.
Патоку нагрівають до температури 40-45 0С и проціджують.
Семена соняшника (якщо немає поруч халвичного виробництва) калібрують, обрушують від лузги на відцентровій шеретувальній машині. Завалене насіння надходить на веечную машину, де відбувається наступний поділ ядер і лузги. Далі ядро очищають від лузги "мокрим" способом, шляхом обробки його в проточній воді, при якому  видаляють залишки лузги з ядра. Вологе ядро передають на центрофугу на 2-3 хв., і на підсушування й піджарку на жаровню.
Більш докладно ці операції описані в статті про халву.
У варочний казан завантажують відповідно до рецептури просіяний цукор, воду, патоку. Готовлять сахаро-паточный сироп. У киплячий сироп уводять невеликими порціями підготовлене ядро насінь соняшника, перемішують й уварюють до 130-140 0С. Готову масу вивантажують на охолодний стіл, попередньо змазаний вершковим маслом.
Охолоджену до 80 0С масу обминають, ділять на порції по 2-3 кг й (при ручному різанні) розгортають у шари товщиною 10-12 мм, ріжуть на квадратні й ромбовидні скибочки розміром 40х40 мм або штампують із нанесенням візерунка. Механізувати цей трудомісткий процес можна на машині для розкочування козинак, де виробляється розкочування й різання козинак. Далі козинак укладають на лотки й залишають для выстойки на 40-50 хв. у приміщенні цеху.
Упакування козинак роблять у різну тару: у картонні короби, термоусадочную плівку або багатошарові пакети, пластмасові коробочки.
КОМПЛЕКТ ОСНОВНОГО ВСТАТКУВАННЯ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА "КОЗИНАК СОНЯШНИКОВИЙ" 
(500 КГ/ЗМІНУ)
№ 
п/п	Найменування встаткування	Кіл.	Робить.	Мощн.,	Маса, 
квт
кг	Примітка
1	Конвеєр гвинтовий			2	300 кг/ч	0,75х2		
2	Калибратор насінь			1	200 кг/ч	2,2		Е 3,12
3	Комплекс для одержання
соняшникового ядра			1	300 кг/ч			Ж 1,122
3.1	Семенорушка відцентрова	1	300 кг/ч	1,1	170	
3.2	Конвеєр гвинтовий			1	300 кг/ч	0,55	125	
3.3	Сепаратор ситової			1	300 кг/ч	0,37	250	
3.4	Аспирационная вейка		1	300 кг/ч	0,55	295	
3.5	Циклон з відцентровим 
вентилятором				1		1,5	120	
4	Жаровня				1	200 кг/ч	3,3		Ж 1,90
5	Терези товарні			1	До 200 кг/ч			
6	Просеиватель цукру вібраційний	1	100 кг/ч	0,18	32	
7	Казан варильний (паровий) якщо в
господарстві є пара			1	150 л	0,75	380	И 3,62
8	Казан варильний (електричний), 
якщо немає пари					60 л	9,45	98	ПРО 1,36
9	Стіл універсальний температурний	1		-	170	
10	Стіл пакувальний			1				
11	Терези циферблатні настільні	1	100-1000		15	
ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ
Для розрахунку візьмемо продуктивність - 500 кг/зміну, робочих днів на місяць - 21. 
№ 
п/п	Найменування й розрахунок показника	Показник, грн.
А. ГОТОВА ПРОДУКЦІЯ	
500 кг Х 21 день = 10500 Х 4,00 грн. =	42000,00
Б. СОБІВАРТІСТЬ ПРОДУКЦІЇ	
1	Сировина (розрахунок даний для "Козинак соняшниковий")	
Семена 
соняшника	1631 х 10500/1000	х 0,8 грн =13700,00
Цукор	407,2 х 10500/1000 х 1,5 грн. =	6413,40
Патока	126,9 х 105000/1000 х 2,2 грн. = 2931,40
Гофротара  50 х 21 х 0,8 грн. =	840,00
Пергамент	100,00
Стрічка, етикетка	25,00
2	Зарплата 130 грн. х 3 чел. х 1 зміну =	390,00
3	Нарахування на  390,00 грн. х 47,5 %/100%  =
зарплату - 47,5%     	185,20
4	Электроенергия: 
30 квт х 8 час. х 1 зміну х 21 день х 0,30 грн. /квт.година =	1512,00
5	Вода: 2 м3/зміну х 1 зміну х 21 день х 2,36 грн/м3 =	100,00
6	Оренда приміщень	-
7	Амортизація встаткування 45650,00 х 15%/100% х 12 мес.  =	570,60
при 15% річному амортотчисл.   
РАЗОМ ПО "Б"	26767,60
ВАЛОВИЙ ПРИБУТОК (А-Б)	15232,40
ПДВ У ПРИБУТКУ   15232 х 16,67%/100% = 2539,00
ПРИБУТОК без ПДВ	12693,00
РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ ВИРОБНИЦТВА
Прибуток х 100%/Собівартість = 15239,00 х 100%/57% =26767,60	
ОКУПНІСТЬ УСТАТКУВАННЯ
Вартість устаткування/Прибуток від його роботи за місяць = 45650,00/12693,00
=3,6 місяці   	
Ж 1.90
ЖАРОВНЯ
Застосовується в цехах малої потужності по виробництву рослинного масла й крупоцехах для термічної обробки гречки.
ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА
Продуктивність, кг/година...……………………………………………......до 200
Установлена потужність, квт...……………………………………………......,1
Частота обертання мішалки, про/мин...……………………………………......27,2
Робоча висота корпуса жаровні, мм...……………………………………260
Діаметр корпуса жаровні, мм...……………………………………………980
Кількість обслуговуючого персоналу...…………………………………1
Габаритні розміри, мм...…………………………………………………......1320х1000х1720
Жаровня складається із чана, мішалки, приводного механізму, печі-жаровні, лотка й заслінки.
На рамі жаровні встановлений мотор-редуктор із шестерним приводом провідного вала. На вихідному кінці вала укріплена мішалка. Мішалка виставляється з найменшим зазором щодо дна  чана жаровні.
Чан жаровні представляє  обой металевий зварений  корпус із кришкою, установлюваний на підлогу на стійках. Пекти жаровні має дверцята для регулювання сили горіння, а також очищення зони горіння й лоток для вивантаження золи. Тяга в димоході регулюється за допомогою заслінки, установленої на вихідному патрубку печі.
Необхідна температура в жаровні підтримується спалюванням лузги.
З 3.12
МАШИНА ДЛЯ РОЗКОЧУВАННЯ КОЗИНАК
Призначена для готування суміші з патоки, зерна соняшника, горіхів й інших насінь і наповнювачів, рифлення поверхні й нарізування в прямокутні плиткові форми, а також охолодження готового продукту.
Застосовується в кондитерських цехах малої потужності.
ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА
Продуктивність, кг/година...………………………………………......до 350
Споживана потужність, не більше
- приводу змішувача, квт...……………………......…………………......
- приводу каретки, квт...…………………………………………......3
- сумарна, квт...…………………………………………………......
Параметри живильної електроенергії...……………………………...... - 50 Гц, 380 У
Габарити, мм...…………………………………………………………4450х1040х1810
Маса, кг...………………………………………………………………1450 +-70
ПРО 2.166
ПАКУВАЛЬНА МАШИНА "ДЕЛЬТА-МІНІ"
Призначена для індивідуального й групового впакування виробів і термоусадочную плівку.
Принцип дії - виріб міститься на пакувальний столик з якого засувається в розкритий дільником "напіврукав" термоусадочной плівки. Потім разом із плівкою переміщається в пакувальну камеру, де відбувається формування двох крайових швів й усадки плівки методом обдува гарячим повітрям.
ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА
Розміри пакувальної камери, мм...…………………………......360х250х100
Тривалість циклу впакування, сек...…………………......5+-15
Максимальна споживана потужність, квт...………………1
Середня споживана потужність, Вт...………………………......00
Параметри мережі харчування...……………………………………......220+-10%)....50Гц
Габаритні розміри, мм...……………………………………......200х700х280
Маса, кг...………………………………………………………21






Контакти для замовлень і пропозицій:
Україна, м. Олександрія, Куколовское шосе 5. Олександрійський Авторемонтний Завод

т./ф. +38 05235 41358
тел. +38 067 2650755 гл.менеджер МСД (ціни, умови приобритения, консультації)
тел. +38 067 6021423 нач. виробництва МСД (технічні питання, постачання)
тел. +38 050 4571330 - по загальних питаннях
тел. +38 050 6940864 - секретар (питання прийому-передачі факсів, эл.пошти)

Як до нас дзвонити із країн СНД і далекого зарубіжжя?!

E-mail: msd@inbox.ru

Як до нас добратися: Відкрити карту-схему