Найпопулярніші супи світу
Борщ та суп є традиційними стравами для нашої країни. Складно уявити раціон харчування пересічного українця без цієї їжі. Звичайно, це не весь асортимент страв, які подають на перше. Якщо ви мрієте урізноманітнити обіди своєї родини, то варто звернутись за досвідом до кулінарних книжок інших країн світу.
Супи-пюре
Ось вам декілька варіантів, перевірених часом та національним досвідом:
- Грибний крем-суп буде делікатесом, якщо в його основі будуть саме лісові гриби. Але варіант із печериць нічим не гірший. Додайте свіжу випічку. Якщо ви готуєте на велику компанію, то можна одразу купувати булочки оптом в Києві або іншому місті, аби всі могли насолодитись поєднанням свіжої здоби та ніжного овочевого смаку.
- Гаспачо – це традиційний іспанський суп. Його основна складова – томати, також у гаспачо можуть додавати огірки та паприку. Подають його холодним і з сухариками.
- Також можна створити першу страву і з цибулею порей на французький манер. Підсмажте її та додайте зелений горошок, картоплю, моркву, потім подрібніть у блендері. Сухарики і до цієї страви будуть доречними.
Овочевий крем-суп буде особливо ніжним, якщо у нього додати вершки. Такий варіант варто подавати теплим.
Азійські супи
Якщо вам хочеться трохи екзотики, то варто звернути увагу на наступні варіанти:
- Рамен – це японська дуже насичена страва. У складі обов'язково є локшина та м'ясний бульйон. Інші інгредієнти (як от м'ясо, мариновані яйця чи овочі) додають за смаком.
- Том ям – тайський солодкувато-гострий суп. В домашніх умовах цей екзотичний суп приготувати складно, бо в його складі багато рідкісних продуктів, як от гриби шіїтаке, кокосові вершки та корінь галганта. Але спробувати варто – хоч не в домашніх умовах, так у ресторані.
- Фо – національна в'єтнамська страва. Її обов'язково готують на основі бульйону з яловичини з додаванням м'яса та рисової локшини.
Холодні супи
У спекотну погоду не завжди хочеться їсти гаряче. Коли треба охолоджуватись, на допомогу прийдуть холодні супи. Ми вже згадували про гаспачо, але є кілька більш традиційних варіантів:
- Окрошка – це звична страва, про яку не варто багато говорити. Єдине, що завжди розділяє усіх любителів цього холодного супу, це заправка – кефір чи квас.
- Холодник, який іноді називають холодним борщем, тому що його основний інгредієнт – буряк. Ви можете додавати і редис, і огірки, і інші овочі до цієї страви. В холодник не додають м'яса, а одним із варіантів заправки є кефір.
- Суп ботвинник також овочевий, його готують на основі щавелю та шпинату.
Це тільки маленька частина супів, які ви можете спробувати у своєму житті. Експериментуйте та отримуйте гастрономічне задоволення!
«Источник: hlibinvest.com.ua»