пищевое

Крупи і злаки: здорове харчування, енергія на весь день

Крупи є основними джерелами дієтичного білка, заліза, комплексу вітамінів B, вітаміну E, вуглеводів, ніацину, рибофлавіну, тіаміну, клітковини, необхідних для повноцінного функціонування організму.

З давніх-давен, крупи займають важливе місце за столом для всіх станів.

Каші, приготовані з круп, незамінні для нашого організму, тому питання калорійності круп і їх харчової цінності так хвилює кожного з нас.
Крупи і злаки: здорове харчування

Незаперечна користь круп

Прихильники правильного харчування, знають, що розчинні висівки в злаках допомагають знизити рівень холестерину в крові і запобігають серцево-судинні захворювання. Регулярне споживання злаків допомагає запобігти раку, запори, захворювання товстої кишки і високий рівень цукру в крові. Коли каша для сніданку поєднується з молоком, вони додатково забезпечує багату білком їжу. Для немовлят, збагачені залізом, злаки використовуються в якості твердої їжі преміум-класу.

Харчова цінність пшеничної крупи

Згідно з даними Таблиці Калорійності, споживання зернових культур забезпечує 10000-15000 кДж / кг енергії, що приблизно в 15-20 разів більше, ніж фрукти і овочі.

У більшості країн, в якості основного зернового проекту, використовується пшениця.

З пшеничного борошна готують широкий асортимент хліба, печива, локшину, кондитерські вироби і торти.

Цільна пшениця - хороший джерело харчових волокон, каротиноїдів і антиоксидантів, фосфору, кальцію, калію, магнію і ніацину. Ці поживні речовини корисні для запобігання серцевих захворювань, профілактики та лікування розладів травлення, а також блокують дію жовчі, що сприяє розвитку раку. Цільна пшениця підвищує чутливість до інсуліну і запобігає діабету, а також знижує ризик раку грудей, впливаючи на рівень гормонів. Зеаксантин разом з каротиноїдом лютеином важливий для здоров'я очей і шкіри людини.

Рис як джерело харчової енергії

Рис є другим за значимістю зерновим продуктом у світі. Рис є відмінним джерелом калорій через вміст в ньому крохмалю. Він містить 75-80% крохмалю, 7% білка, 0,4-0,8% ліпідів і 12% води. Протеїн з рисової муки відрізняється високою засвоюваністю і містить більше лізину на 4,1 мг / 100 г білка, ніж пшениця. Крім того, він містить в збалансованій кількості тіамін, рибофлавін, ніацин і амінокислоти. Суху речовину подрібненого рису містить 90% крохмалю, а решта - ліпіди, білок і зола.
Рис як джерело харчової енергії
Рис забезпечує 20% харчової енергії, містить білки з високою біологічною цінністю, високий коефіцієнт корисної дії та збалансовані незамінні амінокислоти.

Коричневий рис містить більше висівок, безліч біофункціональних і поживних речовин. Його можна вживати в пропареному вигляді.

Борошно використовують у випічці або ферментованому дитячому харчуванні, пластівцях для сніданку, а також для створення продуктів без глютену, крохмалю та похідних крохмалю. Білок рису через його низьку гіперчутливості є чудовою альтернативою сухому молоку для немовлят.

Інші значущі злаки

Ячмінь: дуже поживний і важливий для солодження. В основному використовується в якості пластівців для сніданку з вівсяними пластівцями, а також використовується як корм для тварин.

Пшоно: вирощується в основному в Росії, Україні, Азії та Африці. Пшоняна каша дуже популярна в Китаї, Росії та Німеччини. Його також можна використовувати для приготування алкогольних напоїв, як корм для тварин і птахів.

Овес: основний злак в Шотландії, він дуже поживний і використовується в якості пластівців для сніданку більш ніж в половині світу. Завдяки високому вмісту клітковини популярний для зниження ваги і зниження рівня цукру в крові.

Кукурудза: кукурудза є основним злаком на таких континентах, як Південна Америка і Африка, Росії, Україні. Використовується в якості сировину для виробництва круп і пластівців, є популярним злаком у всьому світі.

Добавить комментарий

пищевое

Мультиварка і здорове харчування: як сучасні технології допомагають підтримувати здоровий спосіб життя

Здорове харчування сьогодні стало не лише модою, але й важливим елементом життя багатьох людей, які прагнуть зберегти своє здоров’я та підвищити якість життя. У контексті цього способу життя зростає інтерес …

Блюда с консервированной рыбой: от тарталеток до изысканной пасты

Консервы — это удобная продукция длительного хранения, которую можно приобрести заранее, а затем использовать для приготовления самых разных рецептов. При этом рыбные изделия сохраняют питательную ценность в течение всего срока …

Как перевозят и хранят сырое мясо

Перевозка и хранение сырого мяса требуют не только особого внимания к деталям, но и строгого соблюдения стандартов безопасности и гигиены. Эта статья представляет собой подробное руководство по организации эффективных и …

Как с нами связаться:

Украина:
г.Александрия
тел./факс +38 05235  77193 Бухгалтерия

+38 050 457 13 30 — Рашид - продажи новинок
e-mail: msd@msd.com.ua
Схема проезда к производственному офису:
Схема проезда к МСД

Партнеры МСД

Контакты для заказов оборудования:

Внимание! На этом сайте большинство материалов - техническая литература в помощь предпринимателю. Так же большинство производственного оборудования сегодня не актуально. Уточнить можно по почте: Эл. почта: msd@msd.com.ua

+38 050 512 1194 Александр
- телефон для консультаций и заказов спец.оборудования, дробилок, уловителей, дражираторов, гереторных насосов и инженерных решений.