ПРИСТРОЇ ДЛЯ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ ТАРИ
Серед різноманітних таропакувальних пристроїв одне із провідних місць належить закупорювальним пристроям. Без них неможливе виробництво деяких видів продукції, першочергово рідин різноманітного призначення і властивостей.
Герметизація — це закривання або закупорювання тари після розміщення в неї продукції з метою забезпечення її збереження і створення умов для її транспортування і реалізації.
Закупорювальні засоби — спеціальні елементи упаковки, призначені для закривання тари після її наповнення.
Способи закупорювання в значній мірі залежать від матеріалу і виду споживчої тари. До основних способів закупорювання споживчої тари належать:
• формування загинальних замків з подальшим склеюванням або скріпленням металевими скобками клапанів;
• склеювання клапанів;
• термозварювання;
• деформація обтиском;
• деформація обкаткою;
• деформація нагвинчуванням.