Пристрої для герметизації м’якої і напівжорсткої тари
Для герме т изації м’якої та напівжорсткої споживчої тари (папір, картон, полімерні матеріали) застосовуються перші три способи закупорювання. Пристрої для їх виконання є складовою частиною пакувальних машин, а робочі органи, що виконують закупорювальні операції за цими способами практично не відрізняються від робочих органів для формування або виготовлення споживчої тари. На рис. 4.42 представлено найпростіший
Рис. 4.42. Герметизація плоскихм ’яких пакетів: і - нанесення клею; 2—загинання клапанів; З — нанесення дати; 4 — приводний шків |
Рис. 4.43. Герметизація упаковок із складним дном: 1 — підвідна рейка; 2 — відрізування; 3 — перше загинання; 4 - нанесення клею; 5 — друге загинання; 6 — подаючий шків; 7 — притискна стрічка |
Рис. 4.44. Способи герметизації горловини і днаупаковки: темна стрілка— операція загинання; світла — нанесення клею; заштрихована — термічне зварювання; а — кчейка, герметизація самоклейкою етикеткою після нагрівання; б - - клейка, загинання, герметизація самоклейкою етикеткою після нагрівання; в — юіейка, активація попередньо нанесеного клею нагріванням, загинання, склеювання: г — клейка, подвійне загинання склеювання; д клейка, подвійне загинання, герметизація самоклейкою етикеткою після нагрівання; е — клейка, подвійне загинання, герметизація самокчейною стрічкою; ж — герметизація нормального дна; з — пікоподібна герметизація прокчадки; и — герметизація шліцевого дна одношарової упаковки |
спосіб герметизації плоских пакетів. Для пакетів із складним дном застосовується спосіб герметизації з подвійним загинанням, що зображений на рис. 4.43. На рис. 4.44 представлено способи герметизації різноманітних видів м’якої та напівжорсткої упаковки.