ПАКУВАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПАКУВАННЯ ГОТОВОЇ ПРОДУКЦІЇ У СПОЖИВЧУ ТАРУ ЗЛ. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОЦЕСУ ПАКУВАННЯ ЗЛЛ. Технологічний процес пакування

Різноманітність способів і технологій пакування готової продукції у споживчу тару викликана, в першу чергу, великою гамою структурно - механічних властивостей продукції, в другу—різноманітністю споживчої упаковки і в третю — умовами зберігання, транспортування і реалізації товару.

На сьогодні існує три основних способи пакування продукції у споживчу упаковку.

Перший спосіб базується на використанні готової, попередньо виготовленої тари (банок, пляшок, коробок, ящиків тощо), в яку дозується і фасується продукт. Здебільшого в попередньо виготовлену тару пакують рідкі, в’язкі, сипкі продукти, що не мають стабільної форми і не зберігають розміри, або продукти, що легко руйнуються (торти, тістечка, овочі тощо). Другий спосіб передбачає обгортання продукції пакувальним матеріалом або заготовкою упаковки (висічка, флат). Для виконання цього способу пакування продукція повинна мати стабільну конфігурацію і розміри, відповідну жорсткість і міцність. За цим способом пакують здебільшого штучні вироби: печиво, вафлі, шоколад тощо. Третій спосіб базується на поєднанні двох перших.

Типовий технологічний процес пакування готової продукції у споживчу упаковку можна представити сукупністю послідовно виконаних операцій (рис. 3.1).

Кожна із наведених операцій, в залежності від виду і типу споживчої тари, упаковки чи продукції, цільового призначення процесу пакування (вакуумне, асептичне, в газовому середовищі тощо), може бути представлена сукупністю окремих простих етапів. Так, наприклад, операція подачі пакувальних матеріалів, підготовка або виготовлення споживчої тари та закупорювальних засобів в залежності від виду тари і ступеня її готовності до пакування включає такі етапи: накопичення в магазині заготовок тари, одиничне її виділення, формування об’ємної форми тари, санітарна обробка, розподіл по внутрішньо-машинних трасах, маркування, подача допоміжних пакувальних засобів, транспортування до місця фасування продукції і т. ін.

Операції пакування виконуються окремими машинами або окремими робочими органами, що входять як складові функціональних пристроїв або модулів.

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПАКУВАННЯ ГОТОВОЇ ПРОДУКЦІЇ У СПОЖИВЧУ ТАРУ ЗЛ. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОЦЕСУ ПАКУВАННЯ ЗЛЛ. Технологічний процес пакування

Рис. 3.1. Технологічний процес пакування готової продукції в споживчу упаковку

В загальному вигляді структуру обладнання для пакування продукції у споживчу упаковку можна представити такою схемою (рис. 3.2).

Критерії якості пакованої одиниці залежать від функціонування всіх пристроїв пакувального обладнання. Однак, для даного типу обладнання найважливішим і найвідповідальнішим пристроєм є дозувально - фасувальний. Так, для різних видів продукції можна застосовувати один тип споживчої упаковки, тоді як функцію дозування і фасування різних за структурно-механічними характеристиками продуктів одним дозувальним пристроєм виконати надто складно або взагалі неможливо.

17

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПАКУВАННЯ ГОТОВОЇ ПРОДУКЦІЇ У СПОЖИВЧУ ТАРУ ЗЛ. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОЦЕСУ ПАКУВАННЯ ЗЛЛ. Технологічний процес пакування

Рис. 3.2. Структура машини для пакування продукції в споживчу упаковку

ПАКУВАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ

Характерні компоновочні схеми етикетувальних машин

Характерним прикладом машини із лінійною компоновкою може бути машина ВЕМ. Ця машина має вакуум-барабанний етикетопереносник (рис. 4.82, а). Машина ВЕМ складається із: конвеєра 1; шнека 2; пристрою нанесення клею 3 …

Механізми подачі клею

Холодний клей до клейового ролика може подаватись із відкритої ємності через систему роликів. Таким способом досить складно регулювати рівнотовщинність шару клею на клейовому ролику. Поряд із цим велика Рис. 4.81. …

Пристрої для перенесення етикеток

Ці пристрої є одними із основних складових етикетувальних машин. Залежно від конструктивного виконання вони бувають: важільні; барабанні; роликові. Важільні механізми бувають двох виконань: з коливальним коромислом та з диском, що …

Как с нами связаться:

Украина:
г.Александрия
тел./факс +38 05235  77193 Бухгалтерия

+38 050 457 13 30 — Рашид - продажи новинок
e-mail: msd@msd.com.ua
Схема проезда к производственному офису:
Схема проезда к МСД

Партнеры МСД

Контакты для заказов оборудования:

Внимание! На этом сайте большинство материалов - техническая литература в помощь предпринимателю. Так же большинство производственного оборудования сегодня не актуально. Уточнить можно по почте: Эл. почта: msd@msd.com.ua

+38 050 512 1194 Александр
- телефон для консультаций и заказов спец.оборудования, дробилок, уловителей, дражираторов, гереторных насосов и инженерных решений.