ПРОИЗВОДСТВО СПИРТНЫХ НАПИТКОВ
ПРОИЗВОДСТВО СПИРТНЫХ НАПИТКОВ
ПРОИЗВОДСТВО СПИРТНЫХ НАПИТКОВ
Сырье, аппараты, технологии получения спирта и водки
С рекомендациями для индивидуальных производителей
Дорош А. К., Лисенко B. C. Д69 Виробництво спиртних напоїв: сировина, апарати, технології одержання спирту та водки з рекомендаціями для індивідуальних виробників. - К.: Либідь, 1995. - 272 с.
Викладені основи технологій, і дані практичні рекомендації щодо виробництва з різноманітної харчової сировини спирту для виготовлення водки. Детально розглянуті технології вирощування солоду, приготування сусла, розмноження дріжджів, бродіння, перегонки і ректифікації спирту. Описані фізичні й хімічні методи, реактиви, що використовувалися раніше для очищення спирту в умовах його промислового виробництва. Наведені нормативні вимоги давніх і сучасних державних стандартів до спирту й водки.
Наведені конструкції малогабаритних перегонних апаратів індивідуального користування. Висвітлені історичні етапи у виробництві водки та спирту, описані технології виробництэа водки, що використовувалися приватними і державними заводами царської Росії та Радянського Союзу, наведені рецептури водок.
Книга написана на основі аналізу наукових публікацій від початку минулого століття і до останнього часу.
Для широкого кола читачів.
Изложены основы технологий и даны практические рекомендации по выработке из различного пищевого сырья спирта для приготовлнения водки. Детально рассмотрены технологии выращивания солода, приготовления сусла, размножения дрожжей, брожения, перегонки и ректификации спирта. Описаны физические и химические методы, реактивы, использовавшиеся ранее для очистки спирта при его промышленном производстве. Приведены нормативные требования старых и современных государственных стандартов к спирту и водке.
Представлены конструкции малогабаритных перегонных аппаратов индивидуального пользования. Освещены исторические этапы в производстве водки и спирта, описаны технологии производства водки, использовавшиеся частными и государственными заводами царской Росии и Советского Союза, приведены рецептуры водок.
Книга написана на основе анализа научных публикаций с начала прошлого века и до последнего времени.
Для широкого круга читателей.