В Киеве > Недвижимость Киев

Кияни надають перевагу дворівневим квартирам. Чи є проблеми з плануванням такого житла?

З 2023 року спостерігається значний зріст попиту на дворівневі квартири у Києві. Особливо серед сімей з двома або більше дітьми, що шукають простір і комфорт без необхідності віддаленого проживання від міста.  Цей тренд є відповіддю на змінювані потреби ринку житлової нерухомості в умовах війни та економічної нестабільності. Покупці все частіше обирають просторі житлові одиниці, які можуть забезпечити комфортне розташування для всієї родини. Цей ріст попиту підтримується доступністю державних іпотечних програм, таких як єОселя та єВідновлення, які дозволяють покупцям розподіляти фінансове навантаження на тривалий термін.

Ми вирішили розглянути плюси та мінуси такого житла. Допоможе нам київська студія інтер'єру: https://yousupova.com/, та її чудові спеціалісти.

Чому дворівневі квартири мають попит?

Інтер'єрний дизайн дворівневої квартири має величезний потенціал. Основна перевага цього типу житла — велика площа, що дозволяє створювати ізольовані та функціональні зони для різних потреб сім'ї. Можна відокремити гостьові зони на першому поверсі від приватних спалень на другому, забезпечивши максимальний комфорт і приватність для всіх членів родини.

Для молодих покупців, які цінують дизайн і не бояться частого користування сходами, цей формат також є дуже привабливим. Сходи у дворівневих квартирах стають не лише функціональним елементом, а й центральним акцентом дизайну, який об'єднує обидва рівні у єдиний простір з унікальною харизмою.

Високі стелі, що характерні для антресольних конструкцій, дають можливість застосовувати в інтер'єрі нестандартний дизайн та масштабні елементи, такі як великі освітлювальні прилади чи декоративні балки.

Важливим аспектом є можливість перепланування приміщень та розміщення мокрих зон на другому рівні, наприклад, ванної кімнати з панорамним вікном — що неможливо у звичайних квартирах через сусідські помешкання.

Чи є мінуси?

Проєктувати сходи треба ретельно. Зонування та розподіл усіх речей мають бути зроблені дуже грамотно, щоб якнайменше бігати з поверху на поверх. Плюс, сходи займають багато дорогоцінної площі.Потрібні непрості довгі розрахунки ергономіки, конструкції, матеріалів.

Ще одним недоліком є погана звукоізоляція. Оскільки квартира має внутрішні сходи й перегородки замість дверей між поверхами, це може призвести до проникнення звуків з одного рівня на інший, що ускладнює комфортне проживання.

Також потрібно пам'ятати, що гаряче повітря підійматиметься нагору — тому на другому поверсі найчастіше тепліше, ніж на нижньому. Заздалегідь треба продумати систему опалення і не забути, що повітря має вільно циркулювати.

Але на етапі планування ці недоліки можна нівелювати. Процес розробки дизайн-проєкту охоплює, окрім іншого, опрацювання архітектури та зонування простору, а також інженерних комунікацій — опалення, вентиляції тощо. Якщо у фахівця достатньо досвіду та знань, він зможе оптимізувати витрати та створити максимальний комфорт у наявних умовах. Такі, які відповідатимуть потребам власника. Автор проєкту надасть кресленнями, ескізний план, специфікації, кошторис, 3D-візуалізації. Проєкт слугуватиме детальним ТЗ для підрядників, що займаються будівництвом, ремонтом, закупівлею матеріалів тощо, що допоможе уникнути постійних переробок.

Добавить комментарий

В КиевеНедвижимость Киев

Асфальтирование в Киевской области

До того как разбираться в технологиях и процессах асфальтирования, давайте поймем что такое асфальт, ведь асфальтирование это процесс укладки асфальтобетона или как его в простонародье  называют - асфальта. Асфальтобетон — …

Гаражные ворота в Киеве: безопасность и комфорт по доступной цене

Современный рынок предлагает широкий выбор гаражных ворот, но как не ошибиться в выборе и найти модель, которая будет не только практичной, но и обеспечит надежную защиту вашего имущества? «Ворота гаражные …

Как с нами связаться:

Украина:
г.Александрия
тел./факс +38 05235  77193 Бухгалтерия

+38 050 457 13 30 — Рашид - продажи новинок
e-mail: msd@msd.com.ua
Схема проезда к производственному офису:
Схема проезда к МСД

Партнеры МСД

Контакты для заказов оборудования:

Внимание! На этом сайте большинство материалов - техническая литература в помощь предпринимателю. Так же большинство производственного оборудования сегодня не актуально. Уточнить можно по почте: Эл. почта: msd@msd.com.ua

+38 050 512 1194 Александр
- телефон для консультаций и заказов спец.оборудования, дробилок, уловителей, дражираторов, гереторных насосов и инженерных решений.