ІГ?Я
ДЕ
- У МСД!
www.msd.com.ua
  

Фасувальний^-фасувальний-пакувально-фасувальний бізнес

На головну

Як стати пакувальником сипучих продуктів


Пошук по сайті:

      
Стартегия й ціль МСД

Контакти й реквізити

Представники й диллеры

По пакувальному встаткуванню:

Організація бізнесу виробництво встаткування

Організація бізнесу впакування

Достоїнства

Недоліки

Відкликання й побажання

Ідеї

E-mail



Приборкування сипучих, матеріал з газети "Бізнес"


Постанова кабінету міністрів
Від 9 листопада 1996 року. №1371


Про вдосконалення контролю якості й безпеки харчових продуктів (зі змінами, внесеними відповідно до постанов КМ №8 (8-97-п) від 11.01.97 р. №11(11-97-п) від 11.01.97 р.)
Пункт 2. Товар, реалізований у роздрібній торгівлі, повинен мати на етикетках (упакування) інформацію в доступній для сприйняття формі, викладену відповідно до діючого законодавства про мови, і містити відомості про:
• общем названии пищевого продукта;
• массе (объеме)
• составе, включая перечень использования других продуктов питания, пищевых добавок и красителей и др.;
• калорийности;
• дате изготовления;
• сроке годности и условиям хранения;
• наименовании и адресе производителя.

Закон України
Про якість і безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини.
Стаття 4. Вимоги по попередженню ввозу, виготовлення, реалізації, використання неякісних, небезпечних або фальсифікованих харчових продуктів, продовольчої сировини й супутніх матеріалів.
Неякісними, небезпечними для здоров'я й життя людини й фальсифікованими є харчові продукти й продовольча сировина, якщо... тара, пакувальні або супутні матеріали, які використаються в процесі виробництва харчових продуктів, повністю або частково виготовлені з матеріалів, що не відповідають вимогам безпеки або відсутніх у переліку матеріалів, дозволених для контакту з харчовими продуктами Головним державним санітарним лікарем України для певних видів харчових продуктів.

Закон України
Про якість і безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини
Стаття 7. Вимоги до маркування харчових продуктів
Забороняється реалізація, вітчизняних і ввіз в Україну імпортних харчових продуктів без маркування державною мовою України, що містить у доступній для сприйняття споживачем формі інформацію про:
1) загальній назві харчового продукту;
2) номінальній кількості харчового продукту у встановлених одиницях виміру (маси, обсягу й т.п.);
3) складі харчового продукту, якщо він виготовлений з декількох складових, із вказівкою переліку назв використаних у процесі виготовлення інших продуктів харчування, харчових добавок, барвників, інших хімічних речовин або з'єднань;
4) енергетичної цінності (для харчових продуктів, які неї мають);
5) даті виготовлення;
6) строки придатності до вживання або дати витікання строку придатності й уживанню;
7) умови зберігання;
8) позначенні нормативного документа для харчових продуктів вітчизняного виробництва;
9) найменування й адресі виробника й місці виготовлення;
10) умова використання (якщо такі передбачені);
11) відсотку сторонніх синтетичних (штучних) домішок;
12) застереженні щодо вживання харчового продукту дітьми, якщо він не є дитячим харчуванням, а підстави для такого застереження є;
13) іншої інформації, передбаченої діючими в Україні нормативними документами, дія яких поширюється на певний харчовий продукт
…У маркуванні вітчизняних й імпортних харчових продуктів забороняється приводити інформацію про їхні лікувальні властивості без дозволу Міністерством охорони здоров'я України
Текст для використання в маркуванні спеціальних харчових продуктів підлягає обов'язковому узгодженню Міністерством охорони здоров'я України
У маркуванні харчових продуктів повинні використатися затверджені у встановленому порядку специфічні символи, які позначають лікувальні, дієтичні, профілактичний^-профілактичні-лікувально-профілактичні, біологічно активні харчові продукти, дитяче харчування, для спортсменів, а також екологічно чистих харчових продуктів
Маркування харчових продуктів штриховими кодами здійснюється в порядку, певному Кабінетом Міністерством України

Закон України
Про захист прав споживачів

Стаття 18. Право споживача на інформацію про товари (роботах, послугах)
Пункт 1. Споживачів має право на одержанні необхідної, доступної й достовірної інформації про товари (роботах, послугах), що забезпечує можливість їх комп'ютерного вибору
Інформація про товари (роботах, послугах) повинна містити:
• наименования нормативных документов, требованиям которых должны отвечать товары (работы, услуги)
• перечень основных потребительских свойств товаров (работ, услуг), а в отношении продуктов питания -состав (включая перечень использованных в процессе их изготовления других продуктов питания и пищевых добавок), калорийность, содержание вредных для здоровья веществ в сравнении с обязательными требованиями нормативных документов и противопоказаниям к применению;
• цену и условия приобретения товаров (работ, услуг);
• дата изготовления;
• гарантийные обязательства изготовителя (исполнителя);
• правила и условия эффективного использования товаров (работ, услуг);
• срок службы (годности) товаров (результатов работ), сведения о необходимых действиях потребителя по его истечению, а также о возможных последствиях при невыполнении этих действий;
• наименования и адрес изготовителя (исполнителя, продавца) и предприятия, осуществляющего его функции по принятию претензий от потребителя, а также производящего ремонт, техническое обслуживание.
Відносно товарів (робіт, послуг), підметів обов'язкової сертифікації, споживачеві повинна надаватися інформація про їхній сертифікації.
По товарах (роботам, послугам), які за певних умов можуть становити небезпеку для життя, здоров'я споживача і його майна, виготовлювач (виконавець, продавець) зобов'язаний довести до відома споживача інформацію про такі товари (роботах, послугах) і можливих наслідках їхнього впливу.
Пункт 2. Інформація, передбачена пунктом 1 дійсної статті, доводить до відомості споживачів виготовлювачем (виконавцем, продавцем), у технічній документації, прикладеної до товарів (результатам робіт, послуг), на етикетці, а також маркуванням або іншим способом, прийнятих для окремих видів товару (робіт, послуг) або в окремих сферах обслуговування
Продукти харчування, упаковані або розфасовані в Україні, повинні бути постачені інформацією про місце їхнього походження.
3. Громадянин, що здійснює підприємницьку діяльність, на етикетці товару (роботи, послуг) повинен надати інформацію про номер документа, що засвідчує право на заняття підприємницькою діяльністю, і найменуванні органа, його що видав, а якщо буде потреба - відомості про його сертифікації.


Далі: Сировина для впакування