ПАКУВАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ

ПРИСТРОЇ ДЛЯ ДОЗУВАННЯ І ФАСУВАННЯ ДРІБНО-ШТУЧНИХ І ШТУЧНИХ ВИРОБІВ

3.7.1. Загальна характеристика об’єктів пакування, способів їх дозування і фасування

Дрібно-штучні вироби належать до кускової сипкої продукції. Основною характеристикою цих виробів, як об’єктів пакування, є сгіів - розмірність маси частини продукції з допустимою масою абсолютної
похибки дозування. Ця особливість вимагає дещо іншого підходу під час формування дози продукції.

До дрібно-штучної продукції можна віднести: кондитерські вироби (цукерки, печиво, тістечка тощо); цукор-рафінад; хлібобулочні вироби, нарізку м’ясних і ковбасних виробів; ягоди, овочі, фрукти, коренеплоди та ін. Доза із такої продукції формується трьома основними способами: поштучний, ваговий, комбінований (поштучно - ваговий). Поряд із цим пакування може здійснюватись кожного виробу окремо або їх групи.

До найбільш характерних способів пакування дрібно-штучних виробів можна віднести:

• поштучне обгортання пакувальним матеріалом;

• поштучне розміщення між шарами пакувального матеріалу;

• поштучне розміщення в рукаві плівки, з якої формується упаковка;

• поштучне розміщення у споживчій тарі;

• обгортання пакувальним матеріалом групи дрібно-штучних виробів;

• розміщення групи виробів у рукаві плівки, з якої формується упаковка;

• укладання виробів у споживчу тару;

• розміщення дози продукції у споживчій тар, або упаковці, що виготовляється одночасно із виконанням операції дозування і фасування;

• комбінований спосіб пакування.

Залежно від фізико-механічних характеристик дрібно-штучної продукції, пакувальних матеріалів, технічного стану підприємства; запиту споживачів для одного виду продукції можуть застосовуватись практично всі вище перераховані способи пакування.

Під штучною продукцією розуміють виріб, вага якого відповідає величині дози продукції, а сам об’єкт переміщення з відповідними припущеннями можна прийняти як тверде гуківське тіло.

До штучної продукції належать: хліб, батон, риба, птиця, твердий сир, шматки м’яса тощо.

Для штучних виробів доза або формується під час їх виготовлення, або визначається зважуванням під час пакування.

Основними способами пакування такої продукції є:

• обгортання пакувальним матеріалом;

• розміщення у споживчій тарі;

• розміщення у рукаві плівки, з якої виготовляється споживча упаковка;

• комбінований спосіб пакування.

ПАКУВАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ

Характерні компоновочні схеми етикетувальних машин

Характерним прикладом машини із лінійною компоновкою може бути машина ВЕМ. Ця машина має вакуум-барабанний етикетопереносник (рис. 4.82, а). Машина ВЕМ складається із: конвеєра 1; шнека 2; пристрою нанесення клею 3 …

Механізми подачі клею

Холодний клей до клейового ролика може подаватись із відкритої ємності через систему роликів. Таким способом досить складно регулювати рівнотовщинність шару клею на клейовому ролику. Поряд із цим велика Рис. 4.81. …

Пристрої для перенесення етикеток

Ці пристрої є одними із основних складових етикетувальних машин. Залежно від конструктивного виконання вони бувають: важільні; барабанні; роликові. Важільні механізми бувають двох виконань: з коливальним коромислом та з диском, що …

Как с нами связаться:

Украина:
г.Александрия
тел./факс +38 05235  77193 Бухгалтерия
+38 050 512 11 94 — гл. инженер-менеджер (продажи всего оборудования)

+38 050 457 13 30 — Рашид - продажи новинок
e-mail: msd@msd.com.ua
Схема проезда к производственному офису:
Схема проезда к МСД

Оперативная связь

Укажите свой телефон или адрес эл. почты — наш менеджер перезвонит Вам в удобное для Вас время.